Pornind de la un caz real din august 2010 (detaliat de chinezu) cind o persoana a filmat niste politisti si si-a luat o amenda pentru trecere nepermisa a soselei si a fost categorisit beat din prima, tot Chinezu a propus, iar Activewatch organizeaza maine seara (21.09.2010) o dezbatere cu intrarea libera, scrie Bogdan Manolea, pe blogul lui.

Vrei sa afli de la ce distanta de aparatul tau de fotografiat poate deveni periculos un politist? Vino la dezbaterea organizata de ActiveWatch marti, 21 septembrie 2010, orele 17.30, la care va lua parte si purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan.

Cum mi se pare ca subiectul este interesant - mai ales legat si de faptul ca tot ce se filmeaza azi poate fi publicat pe Internet - ma duc si eu sa casc gura sa aflu si eu regulile. Poate merita si publicate aici daca au legatura cu legile Internetului. Si ce pare mai interesant scriu pe twitter. Daca va intereseaza putem sa veniti si voi !

Tot legat de subiect merita povestita (asa cum am auzit-o eu) si intamplarea lui Andrei Radu, care, organizind un filmulet pentruGalele Premiilor Ecommerce are mania sa se filmeze in diverse locuri din capitala.

Si nu stiu cum ce ii vine, si una din interventiile lui o filmeaza in fata Palatului Victoria.

Dupa ce termina filmarea, il cheama un plutonier:

- De la ce televiziune sunteti ?

- De la niciuna. Facem un film pentru o conferinta.

- Aha, ia va rog sa va identificati.

Si-i ia datele din buletin si le trimite prin statie pentru verificare. Tot asteptind, plutonierul se confeseaza ca are voie se filmeze acolo, dar - pentru ca e o perioada cu contestatari ai lui Basescu - bla bla.. trebuie sa verifice.

- Bine - si ce faceti cu datele ? il intreaba Andrei.

- Pai va facem o holograma !

Concluzie: Asadar, dragi romani care aveti nevoie de o holograma, va invitam sa filmati Palatul Victoria si vedeti voi holograma voastra !!

PS: Evident, povestea a avut happy end, ca omul a primit raspunsul in 30 de minute ca Andrei e ok si poate pleca. Nu stiu ce verificari au facut si in ce baza de date or fi introdus datele alea, dar putea sa se uite pe Internet sa vada cine e.

Comenteaza pe Drept & Internet - noutati si opinii.