Florin Alexandrescu, in ultimul an seful vanzarilor de publicitate la Realitatea, preia din 1 decembrie conducerea serviciului de media trading pe care GroupM, ce reuneste operatiunile de media ale grupului global de comunicare WPP, il dezvolta in Romania. Alexandrescu va fi COO GroupM Romania Head of Trading, managerul sau direct fiind David Lhota, CEO GroupM pentru Europa Centrala, Europa de Est si Africa, potrivit unei informari oficiale GroupM.

Despre aceasta mutare a scris, initial, Catalin Tolontan pe blogul sau, mentionand ca Florin Alexandrescu va ocupa "o functie importanta in Group M Romania".

GroupM este reprezentat in Romania prin agentiile MEC, MediaCom si Mindshare.

Contactat de HotNews.ro, Mirel Plesca, director financiar GroupM, a explicat:

  • "Ce urmarim noi este continuarea strategiei grupului la nivel global, sa maximizam performanta agentiilor de media, printr-un management eficient al volumelor de media si prin parteneriate strategice cu trusturile media din tara. Pozitia lui Florin Alexandrescu trebuie privita mai mult din perspectiva relatiei cu media, cele trei agentii raman sa activeze pe piata ca si pana acum, sa fie competitori atunci cand este nevoie. El va coordona relatia dintre cele trei agentii si partenerii media. Practic, sa facem si mai bine ce facem prin agentiile de media, cu efect asupra vanzarii".

Florin Alexandrescu a preluat conducerea vanzarilor Realitatea-Catavencu in toamna anului trecut. In prealabil, el a fost director operational MediaPro.

  • Vezi comunicatul GroupM aici