CNA a decis, in sedinta de joi, sa amendeze cu 20.000 de lei postul Antena 3 pentru emisiunea "In gura presei" din 25 august, in care realizatorul Mircea Badea a folosit un "limbaj injurios" si l-a amenintat pe premierul Emil Boc, spunand ca ii va face rau, daca va avea posibilitatea, informeaza Mediafax.

CNA a primit o reclamatie de la o persoana fizica.

"Limbajul folosit, jignitor (ministrul Vladescu numit "Oli", de la Oligofren, ministru Seitan numit "Seni" sau "Dobi"), alegatorii sunt numiti cretini, a culminat cu o amenintare la adresa primului ministru, explicita "Boc, iti fac rau", amenintare repetata. Amenintarea este infractiune, conform art. 193 cod penal, iar limbajul injurios sau licentios (...) pun sub semnul intrebarii sanatatea mintala a prezentatorului-realizatorului (...) Este pentru a suta oara cand persoane absolut onorabile sunt facute in aceasta emisiune "cretini", "imbecili", "idioti", "dobitoci", mizeria a inceput sa depaseasca orice inchipuire! Totul devine de-a dreptul insuportabil, pentru ca doar din ipocrizie se poate spune ca ai optiunea telecomenzii. Daca un om urmareste o asemenea deversare de injurii, el trebuie protejat", se arata in reclamatia primita de CNA.

Potrivit monitorizarii CNA, Mircea Badea a inceput editia din 25 august a emisiunii "In gura presei", difuzata in direct de la ora 23.08, la Antena 3, adresandu-se telespectatorilor: "Vreti sa va citesc ceva absolut demential, inainte sa ne apucam sa vorbim despre dilimacii astia care, cica, ne conduc, cazurile care se afla in fruntea tarii?". Emisiunea a fost reluata a doua zi, de la ora 7.05, pe Antena 3, si de la ora 10.00, pe Antena 1.

In aceeasi emisiune, inaintea grupajului de publicitate, Mircea Badea s-a adresat premierului Emil Boc: "Domnu' Piti, domnu' Boc, deci eu va promit ca, daca eu, personal, in aceasta viata, a mea si a dumneavoastra, ma rog, portiunea care se intersecteaza, ca poate eu mor inaintea dumneavoastra, poate dumnevoastra inaintea mea - sa gandim pozitiv -, deci eu, daca in aceasta viata o sa am ocazia, eu, personal, o sa va fac rau. Repet, poate nu m-ati inteles: eu, un cetatean din Romania, daca in aceasta viata voi avea prilejul, nu voi ezita nicio secunda sa va fac oricat de mult rau pot".