Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca “sunt prea multe panouri amplasate ilegal, aiurea, pe cladiri istorice si monumente” si ca isi doreste sa faca ordine in acest haos cu un nou regulament de publicitate. Cu toate acestea, o reclama la o marca de autoturisme imbraca o cladire monument, de pe Calea Victoriei, care apartine chiar Primariei Capitalei. Este vorba de casa Cesianu, un imobil de la sfarsitul secolului XIX.

Panoul ilegal de pe Calea Victoriei 151Foto: Hotnews

Legea Monumentelor interzice amplasarea reclamelor pe cladirile monument, iar daca acest lucru se intampla, se considera infractiune.

Cum a ajuns reclama pe cladire?

Reclama a fost amplasata pe cladire cu acordul Muzeului Municipiului Bucuresti, institutia care are in administrare imobilul. “Muzeul a incheiat un contract pentru amplasarea reclamei. Acest contract este aprobat de Primaria Capitalei si directia de Cultura a Municipiului Bucuresti. Nu mi se pare normal ca monumentele sa fie acoperite de reclame. Am acceptat asta pentru ca imobilul urmeaza sa intre in reabilitare, cand se vor debloca fondurile structurale. Asa ne intra un ban in plus la buget”, ne-a declarat Ionel Ionita, directorul muzeului.

Reclama sta deja de un an pe cladire, asa cum a recunoscut chiar directorul Muzeului, iar cand vor incepe lucrarile nimeni nu stie. Pana atunci imobilul va ramane acoperit de ditamai cearsaful.

Sorin Oprescu spune insa ca Primaria Capitalei nu a dat autorizatie pentru amplasarea acestei reclame si ca va trimite inspectorii sa vada despre ce este vorba.