Moise Guran, realizatorul emisiunii economice BizBazar de la Antena 3, a anuntat la finalul emisiunii de sambata seara ca aceasta a fost ultima editie BizBazar. In prealabil, el a scris pe blogul Biziday.ro ca membrii echipei sale "au decis sa demisioneze de la unul dintre cele mai mari grupuri de presa de la noi si sa se angajeze la un sereleu de apartament", unde realizeaza "proiecte diferite pentru statii diferite".

"Patron in acte apare unu Guran (...) care se jura si pe cer si pe pamant ca n-a fost in viata lui tonomat si ca nu va ajunge vreodata mogul, discutolog sau vreo alta specie din acestea tot mai frecvente", mai scrie el.

In aceeasi postare, el scrie ca "negocierile cu TVR inca nu s-au incheiat si nu am senat nici un contract nou". Vineri, reprezentanti ai TVR, contactati de HotNews.ro, au spus, fara a putea face momentan precizari, ca Moise Guran va lucra pentru TVR 2. Sambata, Adelin Petrisor a scris pe blogul sau ca "ieri seara, Moise Guran si-a dat demisia de la Antena 3. Despartirea de televiziunea din Baneasa s-a facut in termeni buni". Tot Adelin Petrisor scrie ca "pe la jumatatea lunii, in prime-time, vom putea vedea BizBazar la televiziunea publica".

Moise Guran a castigat, recent, un concurs TVR cu un proiect de emisiune de profil economic, despre care a scris, initial, Reportervirtual.ro. Ulterior, el i-a intrebat pe telespectatorii BizBazar, pe blogul emisiunii, ce prefera, "TVR 2 sau Antena 3"? In postarea cu pricina, el mentiona ca "imediat Antena 3 a reactionat dandu-mi de inteles clar ca nu are nici o intentie sa renunte usor la mine (la mine Moise; despre BizBazar este o discutie mai lunga). Tot atunci, el preciza ca cel mai mult il intereseaza sa faca o emisiune de acest fel la o ora mai accesibila pentru publicul sau tinta, BizBazar fiind difuzata, la Antena 3, de la ora 16.

Vineri, el a scris intr-o postare pe Biziday.ro ca "la aceasta ora, la care scriu, am luat deja o decizie", precizand insa ca nu ia decizii "in functie de ceea ce cred telespectatorii" - care, in comentariile de pe blog, s-au manifestat majoritar in favoarea TVR.

Antena 3 a anuntat, vineri, ca incepand din 4 octombrie Alessandra Stoicescu va realiza emisiunea "100 de minute", ce va fi difuzata de luni pana vineri, de la ora 17. Joi, postul anunta ca Alina Petrescu va realiza, tot de saptamana viitoare, emisiunea de doua ore "Esential", programata sa inceapa la ora 15.00.