Google a lansat luni site-ul de prezentare a Google TV, platforma software care va permite utilizatorilor sa acceseze internetul direct pe ecranele TV. Prin noul serviciu, care va fi lansat la nivel mondial anul viitor, utilizatorii vor putea face cautare pe web, accesa aplicatii, filme si jocuri sau viziona programele de televiziune de pe acelasi ecran TV.

Google TVFoto: Google

Google TV va permite momentan accesul la o serie de aplicatii precum: Netflix, Twitter, CNBC, Pandora, Napster, NBA Game Time, Amazon Video On Demand and Gallery. Incepand cu anul viitor, Google a anuntat ca si aplicatiile Android vor putea rula in platforma Google TV.

Utilizatorii de telefoane pe care ruleaza sistemul de operare open-source Android vor putea folosi terminalele pe post de telecomanda pentru televizor. Platforma are de asemenea functii DVR (Digital Video Recorder), care ar permite inclusiv inregistrarea unei emisiuni spre exemplu.

Potrivit informatiilor prezentate luni, Google TV va putea fi accesat de utilizatori fie prin intermediul unor televizoare Sony care au aceasta platforma incorporata, fie prin set top boxuri produse de Logitech. Google TV se va lansa pe piata americana in aceasta toamna si la nivel international in 2011.

Prezentarea video a Google TV: