CNA a acordat, marti, licenta audiovizuala prin satelit pentru programul de televiziune de stiri Romania Ta, la solicitarea Univers Media SRL Bucuresti, unde asociat unic figureaza Honorius Prigoana, fiul lui Silviu Prigoana. Asemenea retelei TV planuite de Adevarul Holding, pentru care a fost acordata tot marti licenta, Romania Ta consta intr-o statie centrala si un grup de statii locale. Acesta este dezvoltat in sistem de franciza.

Potrivit documentatiei depuse la CNA, postul va face parte dintr-un trust radio-TV ce se va numi generic Romania Ta, denumire care "a fost primita pozitiv in focus grupuri unde cetatenii din tara si diaspora se regasesc".

Documentatia arata ca investitia in intreg grupul media se ridica la 5 milioane de euro, din care 3,5 milioane provenind din credite bancare. Bugetul statiilor locale nu va depasi 4-5.000 de euro fiecare. 90% din programe vor fi productie proprie, iar 10% - ale altor producatori. 50% vor fi programe de informare, 40% programe educative, culturale, religioase, iar 10% - publicitate si teleshopping.

Studioul central va furniza informatii de interes national, iar programele locale vor avea "doua dimensiuni - una judeteana (informatii cu privire la proiectele consiliilor judetene) si una metropolitana (informatii cu privire la municipii, orase, comune, sate)". Structura locala "va fi independenta din punct de vedere administrativ si editorial local, precum si bugetar, dar coordonata editorial si orar de structura centrala", arata documentatia depusa la CNA.

Silviu Prigoana este "consultant" pentru Univers Media. Seful de proiect pentru Romania Ta este Vlad Ionescu.