Antena 1 a anuntat, miercuri, ca va contesta in instanta decizia luata marti de CNA, de a aplica o amenda de 50.000 de lei postului pentru editiile emisiunii "Acces Direct" din 6 si 7 octombrie, in care au fost difuzate imagini filmate cu camera ascunsa, in care Irinel Columbeanu apare alaturi de doua femei, in jacuzzi. Antena 1 afirma ca sanctiunea este disproportionata fata de "presupusele incalcari ale reglementarilor".

Televiziunea arata, intr-un comunicat de presa, ca in editiile respective ale emisiunii prezentate de Simona Gherghe a fost preluat "un material din presa mondena, iar in platoul emisiunii au fost prezente personaje vizate direct de subiect. Imaginile difuzate nu au inclus scene de nuditate sau de sex, limbajul folosit in cadrul emisiunii nu a avut, in niciun moment, caracter obscen." Postul sustine ca "Simona Gherghe, moderatoarea emisiunii, a condus cu profesionalism discutia".

  • CNA a aplicat amenda de jumatate de miliard de lei vechi pe motivul ca postul a difuzat imagini luate cu camera ascunsa, intr-un spatiu privat, fara aprobarea persoanei filmate, dar si ca a incalcat reglementarile privind protectia minorilor, prin difuzarea de imagini cu tenta sexuala la o ora nepotrivita. Membrii CNA au remarcat, in sedinta de marti, ca in timpul emisiunii Simona Gherghe le-a cerut celor doua femei sa ofere detalii explicite legate de scenele filmate cu camera ascunsa. Vezi detalii aici

Antena 1 arata in comunicatul de miercuri ca "in calitate de jurnalist, Simona Gherghe a realizat sute de transmisiuni live, reportaje si interviuri, editare sau chiar montare de stiri. De-a lungul anilor, moderatoarea show-ului Acces Direct a dovedit o reala performanta jurnalistica, iar acest lucru i-a adus nu numai aprecierea telespectatorilor Antena 1, ci si respectul colegilor de breasla, aspecte confirmate de audienta emisiunilor sale. Fata de toate aceste aspecte, postul de televiziune Antena 1 va contesta in instanta decizia CNA in considerarea disproportionalitatii sanctiunii aplicate fata de continutul emisiunii, decizia in cauza fiind evident subiectiva si netemeinica."