Romtelecom a demarat la inceputul lunii octombrie prima faza a procesului de selectie a agentiei care va administra contul de media pentru toate brandurile din portofoliul companiei, au spus pentru HotNews.ro oficialii operatorului. In cadrul procesului au fost invitate cele mai importante agentii de profil, iar opt agentii au confirmat intentia de participare, au mai spus acestia. De la inceputul anului 2008 contul de media al Romtelecom este administrat de United Media.

"Vor fi evaluate atat strategia de media, cat si preturile oferite. Avand in vedere ca discutam despre un proces de selectie, la acest moment nu va putem oferi mai multe date, urmand sa revenim la finalul sau cu anuntarea rezultatului, cel mai probabil la inceputul anului urmator", a precizat pentru HotNews.ro Cristina Popescu, directorul de comunicare al Romtelecom.

La inceputul acestei luni, in cadrul evenimentului PR Week, Catalin Dima, chief legal, regulatory&corporate affairs officer Romtelecom, arata in legatura cu restrangerea bugetelor de comunicare ce se face simtita pe piata:

  • Si la noi s-au redus bugetele (in perioada de criza - n.r.), e normal cand veniturile companiei scad, sunt fenomene normale in astfel de perioade.
  • Cred ca exista solutii. Un lucru pe care l-am facut mai mult - mai mult accent pe online, un mediu unde nu e nevoie sa aloci resurse la fel de multe ca in mediile traditionale si care creste accelerat. 
  • Cei care se plang ca au dificultati trebuie sa faca un stagiu in mass-media in aceasta perioada - acolo e cu adevarat o provocare si o criza. Pe fondul societatii romanesti, cred ca ne vaicarim prea mult cand exista aceasta criza. Exista dificultati si am tot respectul pentru aceste probleme la nivel individual, dar cred ca auzim prea mult in jurul nostru astfel de tanguiri - nu trecem printr-un razboi, ci printr-o recesiune, dupa recesiuni societatea a dat tot timpul dovada de regenerare.

Despre licitatia Romtelecom a mai scris joi si Dailybusiness.ro.