Stelian Tanase, numit la sfarsitul lui septembrie in functia de director general al Realitatea TV, a declarat luni pentru HotNews.ro ca va continua sa se ocupe de proiectul de relansare a postului, in pofida stenogramelor publicate marti. Motivul este ca "eu m-am inteles cu Vantu intr-o discutie (...) care a pornit de la propria lui afirmatie ca nu se va amesteca in politica editoriala", a precizat Tanase, care spune ca nu a semnat, inca, un contract, dar ca a avansat in pregatirile pentru proiectul sau de repozitionare a postului.

Stelian TanaseFoto: Agerpres

Stelian Tanase a precizat ca, in ceea ce-l priveste, "nu-mi aduc aminte ca Sorin Ovidiu Vantu sa-mi fi zis vreodata ce sa fac".

Stelian Tanase pentru HotNews.ro:

  • "Eu m-am inteles cu Vantu intr-o discutie avuta inainte sa plec la Paris, discutie care a pornit de la propria lui afirmatie ca nu se va amesteca in politica editoriala. Daca acest lucru va fi prins intr-un contract - nu am semnat inca un contract - e un punct in plus. Daca se amesteca, am plecat. Bineinteles, ar putea fi lucruri grave, s-ar putea sa fie o prostie, in care atrage atentia asupra unei nereguli pe care, ca jurnalist, trebuie sa o verifici. Daca este un amestec clar, am plecat."

Stelian Tanase a subliniat ca pana acum nu a semnat inca un contract, dar ca el crede ca "de aceea (Sorin Ovidiu Vantu - n.r.) m-a adus (la conducerea Realitatea - n.r.), ca stie ca nu sunt amestecat in jocuri cu nimeni". El a spus ca, inainte de a semna contractul, "e obligatoriu mai intai sa depun un proiect. Sunt in multe discutii in post si in afara acestuia, sa vad situatia lui, cum este perceput, deoarece prefer sa fac un proiect realist, nu unul facut pe genunchi. Si va fi un proiect ce va urma modelul BBC in privinta principiilor jurnalistice, cum am mai zis. Sper ca in doua saptamani acest proiect sa fie gata, am deja un plan de grila, estimari privind publicitatea, analizez bugetul pe 2010, urmeaza sa primesc alte rapoarte. (...) Am avut o discutie, vineri, cu Sorin Ovidiu Vantu, cu Sorin Freciu, acest proiect ar trebui sa fie gata la inceputul lunii noiembrie."

In privinta stenogramei aparute luni, in care este redata o discutie dintre el si Sorin Ovidiu Vantu legata de posibilitatea de a participa la o emisiune TVR, Stelian Tanase a tinut sa precizeze ca "este absurda" discutarea ei: "Pe piata de televiziune sunt doua filosofii - cea a lui Adrian Sarbu, la Pro, unde nici n-ai voie sa intrebi daca poti sa apari la posturi din afara grupului, respectiv cea in care poti sa te duci la alte televiziuni. Contractul meu nu specifica acest lucru (posibila aparitie la alte posturi - n.r.)".