Piata globala de publicitate va creste cu 4,8% in 2010, potrivit celor mai noi estimari ZenithOptimedia, estimari mai bune decat precedenta prognoza, ce mentiona, la mijlocul anului, o crestere de 3,5% a acestei piete, informeaza Reuters. Este a patra oara, in ultimul an, cand ZenithOptimedia isi modifica in crestere estimarile privind evolutia pietei de publicitate, dupa cum arata sursa citata.

Potrivit ZenithOptimedia, cea mai mare crestere ar urma sa o inregistreze, in 2010, piata de publicitate din America de Sud (16,8%). Piata nord-americana ar urma sa creasca cu 2,4%.

Piete precum Franta, Marea Brianie, Finlanda, Norvegia, Suedia si Belgia inregistreaza cea mai buna performanta pe piata de publicitate europeana, ajutate si de campaniile desfasurate cu ocazia CM 2010. La polul opus aflandu-se piete central si est-europene afectate in continuare de mari probleme economice: Romania, Letonia, Ungaria, Grecia, Estonia, Bulgaria.

ZenithOptimedia si-a imbunatatit, totodata, prognoza pentru 2011 (crestere de 4,6% a pietei globale de publicitate, comparativ cu o crestere de 4,5% estimata in vara).