Agentia de stiri Associated Press a anuntat ca intentioneaza sa lanseze o platforma independenta care va permite utilizatorilor sa recupereze informatiile difuzate prin internet. Patronul agentiei, Tom Curley, a declarat ca acest proiect va da posibilitatea canalelor media participante sa administreze informatia dincolo de propriile site-uri pe internet.

"Practica pe care o avem de a lasa textele sa fie taiate, copiate, lipite si apoi reunite pe internet a antrenat crearea unei piete secundare pentru informatiile noastre" - a adaugat Curley. "In prezent, noi ramanem fara nimic, iar altii inventeaza alte utilizari pentru textele noastre si fura esentialul, daca nu chiar in totalitate" - a mai spus patronul agentiei americane de presa.

Platforma va permite furnizorilor sa administreze mai bine din punct de vedere comercial utilizarea textelor lor si va oferi companiilor media noi instrumente pentru a atrage clienti si a-si recupera drepturile si mari veniturile. "Obiectivul nu este de a interzice sau de a limita utilizarea textelor" - a concluzionat Tom Curley.