Conglomeratul media News Corporation a suspendat planurile de lansare pentru o platforma de agregare a informatiilor pe care le distribuie in mediile digitale ziarele din portofoliul grupului si alte posturi sau publicatii, scrie BrandRepublic. Platforma - cunoscuta sub numele de Proiectul Alesia - urma sa fie lansata foarte curand in Marea Britanie si a presupus investitii de circa 20 de milioane de lire sterline.

Alesia a fost conceputa sub forma unui agregator de continut furnizat de titlurile de presa detinute in Marea Britanie de grupul magnatului Rupert Murdoch - The Times, The Sunday Times, The Sun, News of the World - si de alte posturi sau titluri de presa. Continutul urma sa fie distribuit online, pe mobil si pe iPad, platforma fiind conceputa sa concureze, intre altele, cu alti agregatori de continut informativ, inclusiv Google.

Potrivit sursei citate, s-ar parea ca decizia News Corp de a nu mai lansa proiectul este legata de nesiguranta legata de acoperirea costurilor de operare. Aceeasi sursa speculeaza ca, sistemul fiind aproape finalizat din punct de vedere tehnic, s-ar putea ca Rupert Murdoch sa incerce sa-si recupereze investitia prin vanzarea acestei platforme.