Asesoft nu a cumparat actiuni in cadrul Realitatea Media, in urma contractului semnat luni prin care a preluat managementul acestui grup media, si nici nu s-a mentionat in acord ca Asesoft sa preia in viitor actiuni la Realitatea Media in cazul in care investitia nu va fi recuperata, a declarat marti pentru HotNews.ro Sebastian Ghita, principalul actionar al Asesoft. Este nas de cununie si prieten cu fostul ministru al Economiei, Codrut Seres, si spune ca se cunoaste foarte bine cu Victor Ponta, dar are relatii la fel de bune cu Crin Antonescu, Vasile Blaga, Ludovic Orban sau Dorin Cocos.

Sebastian GhitaFoto: AGERPRES

Asesoft va investi 75 milioane euro in Realitatea Media in urmatorii 5 ani, iar Ghita spera sa recupereze aceasta suma "prin chiar extinderea la care vor fi folositi banii", principalele directii fiind: emisia in format HD a Realitatii TV, hala multimedia si extindere regionala.

Realitatea Media a semnat luni un contract de management cu divizia media a grupului Asesoft, companie condusa de omul de afaceri Sebastian Ghita. Potrivit informatiilor facute publice, acordul presupune investitii din partea Asesoft de 75 milioane euro timp de cinci ani, 80% din profitul Realitatea Media urmand sa revina Asesoft. Realitatea Media a inregistrat, in 2009, pierderi de 165,4 milioane de lei, conform datelor de la Ministerul de Finante.

  • Sebastian Ghita: Este o oportunitate de afaceri. M-au convins sa investesc managerii Realitatea

Raspunzand pe scurt, marti, la cateva intrebari adresate prin e-mail de catre HotNews.ro, Sebastian Ghita neaga din start ca Asesoft ar fi preluat prin acest contract actiuni la Realitatea Media. Intrebat daca exista posibilitatea, stipulata in contract, ca pe viitor Asesoft sa poata cumpara actiuni in cadrul Realitatea Media, in cazul in care tintele financiare propuse nu ar fi atinse si investitia nu ar fi recuperata, Sebastian Ghita a spus: "Nu este discutat".

Sebastian Ghita, actionarul majoritar al grupului Asesoft si unul din cei mai tineri oameni de afaceri prezent in topurile celor mai bagati romani spune ca in aceasta investitie a vazut "o oportunitate de afaceri". Intrebat daca propunerea de investitie ar fi venit din partea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, care controleaza grupul Realitatea, sau el personal s-a aratat dispus sa investeasca, acesta a spus: "M-au convins managerii de la Realitatea. Nedelcu si Freciu (n.r Dragos Nedelcu si Sorin Freciu detin functiile de vicepresedinte si respectiv presedinte al Consiliului de Administratie al Realitatea Catavencu).

  • Cum spera Sebastian Ghita sa-si recupereze investitia de 75 milioane euro in Realitatea Media

Prin contractul de management, 80% din profitul Realitatea Media va reveni Asesoft. Cum poate fi recuperata insa investitia de 75 de milioane de euro din profit, avand in vedere ca profitul/cifra de afaceri ale altor posturi TV nu sunt atat de mari incat sa sustina o asemena tinta de profit?

"Prin chiar extinderea la care vor fi folositi banii. Acesti bani vor fi investiti", a declarat concis pentru HotNews.ro Sebastian Ghita, seful Asesoft.

Care vor fi principalele directii de investitii? "HD (n.r. High-Definition), hala multimedia si extindere regionala", a raspuns la fel de scurt omul de afaceri.

In comunicatul prin care grupul IT anunta luni acordul semnat se mentioneaza: "In acest mod, compania Asesoft, cunoscuta atat pe piata interna, cat si pe plan international pentru calitatea serviciilor informatice, vine in intampinarea nevoii Realitatea TV de retehnologizare in vederea trecerii la emisia HD (high-definition)".

Tot in legatura cu investitia de 75 de milioane de euro, Sebastian Ghita a mai spus ca "nu are legatura profitul obtinut in conditiile actuale cu recuperarea investitiei viitoare" si ca aceasta suma va fi stransa din "toate sursele banci, fonduri investitii, etc".

  • Estimari privind performantele financiare in Realitatea Media: Profit in trei luni

Grupul Realitatea Media a inregistrat anul trecut pierderi de 165,4 milioane lei, conform datelor de la Ministerul Finantelor. S-au facut anumite proiectii referitoare la viitoarele rezultate financiare ale Realitatea Media, inainte de semnarea contractului de management? S-a facut vreo estimare privind intrarea pe profit a grupului media pentru perioada urmatoare?

"In trei luni profit", a raspuns Sebastian Ghita.

Preluarea managementului Realitatea Media acopera toate canalele grupului media (Realitatea TV, The Money Channel, Realitatea FM, Radio Guerrilla - n.r.), iar seful Asesoft a mai spus pentru HotNews.ro ca nu exista posibilitatea sau planuri de extindere a acestui contract catre alte canale ale grupului Realitatea-Catavencu, precum divizia online F5.

  • Seful Asesoft si legaturile din politica: Este nasul lui Codrut Seres si se cunoaste foarte bine cu Victor Ponta

Ploiesteanul Sebastian Ghita, unul dintre cei mai tineri oameni de afaceri prezent in topurile celor mai bogati romani, este de asemenea patron al echipei de baschet Asesoft Ploiesti si are legaturi foarte puternice in politica, dovedindu-se de-a lungul timpului un finantator transpartinic.

Astfel, Sebastian Ghita a devenit in 2006 nasul de cununie a lui Codrut Seres, pe atunci Ministrul Economiei. Despre Seres acesta spune: "Avem varste apropiate si suntem prieteni".

Dar despre omul de afaceri din Ploiesti se spune de asemenea ca ar avea o relatie foarte stransa, inclusiv concedii impreuna, cu Victor Ponta actualul presedinte PSD. Relatii la fel de bune, spune omul de afaceri, are insa cu diferiti oameni politici.

"Ma cunosc foarte bine cu Victor Ponta. Vine des la meciurile de baschet ale echipei CSU Asesoft. Relatii la fel de bune am cu Crin Antonescu, cu Vasile Blaga, cu Ludovic Orban, cu Dorin Cocos cu Mihai Stanisoara etc. In concedii n-am chef de politica", a mai spus Sebastian Ghita.

  • Despre o declaratie recenta in Kamikaze privind amestecul in politica: Interviul era in gluma. Nu puteam sa stiu atunci ce se va intampla cu realitatea

De notat ca in luna iulie, Sebastian Ghita a acordat un interviu catre revista Kamikaze in care face urmatoarea afirmatie:

"Toata lumea ne intreaba: 'Ba, da' de ce va bagati in politica?'. Dar daca concurentul meu ajunge ministru si se apuca sa faca afaceri in locul meu? Ce sa fac? Sa stau sa ma uit cum ala imi fura viata? Asa ca ma apuc de politica, il stric, il dau jos, fac articole despre el, fac orice, numai sa supravietuiesc. Lucrurile sint simple: cit timp politicienii se baga in afaceri, ne bagam si noi in politica".

Intrebarea HotNews.ro, adresata prin e-mail marti: Ce ati vrut mai precis sa spuneti prin aceasta declaratie? Ca veti avea un cuvant de spus in politica editoriala a Realitatea Media?

Sebastian Ghita: Consider intrebarea un pic rautacioasa. Interviul din Kamikaze era in gluma. Nu puteam sa stiu atunci ce se va intampla cu realitatea. Daca gandim logic.

  • Sebastian Ghita pentru Reporter Virtual: SOV nu va mai putea influenta politica editoriala de la Realitatea TV

Un interviu similar prin e-mail a mai fost acordat marti de catre Sebastian Ghita pentru Reporter Vitual.

Cateva declaratii din interviu:

Reporter Virtual (RP): In cat timp veti reusi sa achitati salariile restante ale celor din trustul pe care de ieri il conduceti?

Sebastian Ghita: Le-am achitat deja astazi. Compania Realitatea Media. Nu eu personal.

RP:Credeti ca veti reusi sa schimbati ordinul dinainte al lui SOV de a ataca PDL si presedintele continuu, fara sa se tina cont de argumente, fapt care a slabit mult din increderea in postul Realitatea TV?

Sebastian Ghita: Realitatea va critica Puterea. Oricare e aceasta Putere: PDL, PSD sau PNL. Acest lucru aduce rating. Vom informa corect publicul asupra lucrurilor bune facute de Putere. Nu vom lauda niciodata pe nimeni. Laudele nu fac rating.

RP:SOV va mai putea influenta cumva politica editoriala, asa cum s-a vazut din stenogramele recente sau dvs veti fi seful absolut timp de cinci ani?

Sebastian Ghita: Nu. Hotarat nu. Oamenii mi-au spus ca vor raspunde in colectivul redactional. Stelian Tanase este o garantie.