"Nu orice trancanitor din aceasta tara are dreptul sa se duca la televizor sa-si promoveze interesul. Ca asta faceti", a spus joi, intr-o conferinta de presa, Guvernatorul BNR Mugur Isarescu. Declaratiile sale la adresa jurnalistilor au fost facute in timpul prezentarii Raportului privind inflatia, acesta fiind probabil iritat dupa ce un ziarist i-a cerut explicatii mai riguroase privind motivul cresterii inflatiei.

Mugur Isarescu despre "trancanitori":

Descarca fisierul audio in format MP3

Isarescu explicase ca una dintre cauzele inflatiei este si invitarea de catre televiziuni a producatorilor din diferite domenii, care anunta scumpiri iminente, ceea ce ancoreaza temeri inflationiste in randul populatiei.

"Voi credeti ca sunteti mimoza pudica, nu?, cei din media si ca puteti sa spuneti orice si ca nu o sa va zica nimeni nimic. Uite ca va spun eu acum", a afirmat guvernatorul BNR.

Acesta a afirmat ca "stirile de senzatie" prezentate la televiziune au un cost si i-a rugat pe jurnalisti sa transmita mai departe:

  • "Faceti stiri de senzatie? Foarte bine. Sa stiti ca au un cost. Acesta este mesajul pe care vor rog sa-l transmiteti. Daca urmariti numai vanzarea stirii la televiziune si pe Mediafax, dati in continuare bombe din astea si... Noi ce sa facem? Nu spun ca asta e motivul. Spun insa ca ele au un cost, un 0,1, un 0,2, un 0,5%. Deci, vreti sa traiti intr-o tara cu inflatie scazuta? Disciplinati-va, va rog, selectati mai bine mesajele, daca vreti sa va spun mai in clar. Ca nu orice trancanitor din aceasta tara are dreptul sa se duca la televizor sa-si promoveze interesul. Ca asta faceti"

Asculta si alte declaratii ale Guvernatorului despre media si ziaristii-mimoza.