Adrian si Adriana Halpert si-au anuntat demisiile de la Adevarul Holding, anunta Pagina de Media si Reporter Virtual. Daca Adriana Halpert, redactor sef Forbes si seful Diviziei business, nu si-a motivat decizia, Adrian Halpert, director editorial la Adevarul Holding, afirma, intr-o scrisoare virulenta la adresa noii conduceri, pe care o denumeste "o echipa de barbari" - ca meseria de ziarist "nu mai este respectata in aceasta companie".

Pana la aceasta ora, Peter Imre, director general la Adevarul Holding, nu a putut fi contactat.

Adrian Halpert afirma ca si-a depus demisia, marti dimineata, deoarece nu mai poate sa ramana "intr-un loc in al carui viitor nu mai" crede. Adrian Halpert a preluat functia de director editorial la Adevarul Holding in 2006, dupa ce, anterior, fusese redactor sef la tabloidul Libertatea.

Iata mai jos cateva fragmente din scrisoarea adresata de Adrian Halpert fostilor sai colegi:

  • "Ceea ce s-a intamplat la Adevarul Holding in ultimii patru ani este unic in presa romana si, probabil, nu numai. Dar, cum din pacate se intampla de obicei, exact in momentul in care masa a fost intinsa, bucatele aduse, iar roadele trebuiau culese, a sosit o echipa de barbari care s-a instapanit peste festin urcandu-se cu picioarele pe mese si indesandu-si bucatele in gurile flamande cu maini unsuroase
  • Asta n-ar fi o problema pana la urma. E treaba sefului de carciuma ce face cu mesele sale (apropos, i-am spus unui domn, prin aprilie anul acesta, ca el nu e sef de sala, iar noi, jurnalistii, nu suntem chelneri ca sa ne comande ce vrea el; n-a inteles si nu va intelege niciodata, pentru ca e format in mentalitatea de sef de sala).
  • Adevarata problema este ca meseria noastra nu mai este respectata in aceasta companie. Ca jurnalistul a ajuns aici pe ultima treapta o falsei evolutii din trust. Iar daca voi puteti accepta acest lucru, daca puteti trai impacati cu el, eu nu pot.
  • Imi pare rau ca am plecat de la Ringier Romania. Imi pare rau acum ca am convins atunci 50 de oameni sa ma urmeze. Imi pare rau, pentru ca daca as fi stiut ca promisiunile si angajamentele patronului vor dura doar trei ani si jumatate, nu as fi facut acel pas si nu le-as fi dat vietile peste cap. Si, poate, istoria presei din Romania s-ar fi scris altfel din 2006 si pana acum. Cine stie?
  • Ma doare sufletul sa vad cat de jos a ajuns presa din Romania si nici nu vreau sa ma gandesc cat de mult mai poate cobori. Nu vreau sa va impartasesc aici cate lucruri revoltatoare am aflat in ultimii ani si cum se fac jocurile.
  • Nu l-am simpatizat pe Traian Basescu niciodata. Am fost, intotdeauna, critic in editorialele mele fata de persoana presedintelui. Paradoxal, acum ii dau dreptate in multe chestiuni legate de presa. Dupa ce vezi, traiesti si auzi anumite lucruri, ti-e greu sa mai cosmetizezi adevarul. 
  • Credeti ca e intamplator faptul ca toate produsele AdH, fara exceptie, cad incepand cu luna aprilie a acestui an? Credeti ca este intamplator acest declin, pe linie?

Citeste mai mult pe Pagina de Media si Reporter Virtual..