CNA a sanctionat mai multe posturi de televiziune cu amenzi de 10.000 si 20.000 de lei pentru ca au depasit timpul de 12 minute pe ora alocat publicitatii. ​Chello Zone a preluat pachetul de actiuni detinut de Realitatea la Romantica. Deputatii au adoptat tacit o propunere legislativa ce i-ar obliga pe radiodifuzori sa rezerve operelor romanesti 40% din timpul de difuzare. Discovery Networks va lansa in ianuarie postul TLC.

  • Chello Zone a preluat pachetul de actiuni detinut de grupul Realitatea-Catavencu la postul Romantica (49%), devenind de saptamana trecuta proprietar 100% al acestui canal de televiziune, scrie Mediafax, care il citeaza pe Dorian Ciubuc, director general Chello Networks. Ciubuc nu a precizat care a fost pretul tranzactiei prin care Chello a rascumparat partile, dar a spus ca Realitatea ofera in continuare anumite servicii, precum cele pe "partea tehnica", pentru Romantica.
  • Posturile Antena 3, B1 TV si National TV au primit amenzi de 20.000 de lei, iar OTV, Prima TV, Antena 1 si Realitatea TV - amenzi de 10.000 de lei pentru depasirea in mod repetat a timpului de 12 minute pe ora alocat publicitatii, conform unei decizii luate marti de CNA. Decizia a fost luata in urma unei monitorizari a posturilor de televiziune, in perioada 15-30 septembrie.
  • Discovery Networks va lansa in Romania, in ianuarie 2011, postul de televiziune dedicat femeilor TLC, potrivit paginademedia.ro. Televiziunea - ce va fi disponibila in pachetele de baza ale UPC, are ca public tinta femeile cu varsta cuprinsa intre 25-49 de ani si va difuza pentru inceput numai programe internationale.
  • Camera Deputatilor a adoptat tacit, marti, o propunere ce prevede obligatia radiodifuzorilor din Romania de a rezerva operelor muzicale romanesti 40% din timpul de difuzare, ci exceptia timpului consacrat informatiilor, manifestarilor sportive, jocurilor, publicitatii, serviciilor de teletext si teleshopping, scrie Mediafax. Sursa precizeaza ca propunerea de modificare a legii audiovizualului a fost initiata de Raluca Turcan, Brandusa Novac (PDL), Victor Socaciu, Madalin Voicu (PSD) si Cristian Topescu (PNL). Senatul este Camera decizionala in cazul acestui proiect.