Directorul editorial al Adevarul Holding, trustul media controlat de Dinu Patriciu, a demisionat saptamana aceasta. Halpert si-a insotit demisia cu o scrisoare catre angajatii trustului, in care vorbeste in termeni duri despre managementul celei mai mari companii de presa scrisa din Romania, cu planuri de extindere in audiovizual. Cum vede el relatia dintre editorial, manageri si patroni in toamna stenogramelor, demisiilor si supravietuirii prin marketing? Adrian Halpert a discutat online cu cititorii HotNews.ro.

Adrian HalpertFoto: HotNews.ro

Cu o experienta de 19 ani in presa, Adrian Halpert lucreaza la trustul detinut de Dinu Patriciu din 2006, cand acesta a inceput sa fie pus pe picioare, mai intai ca sef la Averea (redenumita Click!), apoi ca director editorial Adevarul Holding. El a venit pe aceasta pozitie dupa 11 ani la Libertatea, ziar editat de Ringier - si mult timp cel mai vandut ziar din Romania - de unde, ca redactor-sef, a plecat insotit de cea mai mare parte din echipa editoriala, pentru a se ocupa de Averea/Click!.

Cu o noua conducere - care a determinat plecarea unor sefi vechi (cel mai recent, Adriana Halpert si Carmen Eberhat) - Adevarul Holding isi continua planurile de expansiune, inclusiv pe piata TV si pe piata regionala. Investitiile trustului se suprapun cu efectele profunde ale crizei asupra pietei media din Romania in general, cu numeroasele controverse privind amestecul patronal si politic in treburile editoriale (ex: recentele stenograme Vantu) si cu lipsa de apetit a companiilor straine de a se extinde pe o astfel de piata.