CNA a amendat, marti, Realitatea TV pentru doue emisiuni pe tema "dosarului ALRO" si posturile Antena 1 si Antena 2 pentru Acces direct si Agentul VIP. Tot azi, Consiliul a aprobat schimbarea numelui Canal Teleshop in Zeus TV. Media Investment plimba doua dormitoare pe strazile din Bucuresti pentru clientul IKEA. Iar ziarul Puterea a castigat patru premii la European Newspaper Award, iar Viata Libera - un premiu.

  • CNA a aplicat, marti, postului Realitatea TV o amenda de 15.000 de lei pentru ca in editiile din 4 si 8 noiembrie ale emisiunii "Ora de foc", in care a fost discutat "dosarul ALRO", au fost incalcate reglementarile privind asigurarea informarii obiective a publicului si favorizarea liberei formari a opiniilor. In aceeasi sedinta, postul Antena 1 a primit o amenda de 15.000 de lei, iar Antena 2- o amenda de 10.000 de lei pentru emisiunile "Acces direct", respectiv "Agentul VIP", pe tema unei presupuse relatii pe care Adrian Paunescu ar fi avut-o cu o scriitoare, relatie in urma careia s-ar fi nascut doi copii. In acest caz, CNA a apreciat ca au fost incalcate reglementarile privind dreptul oricarei persoane la propria imagine si la respectarea vietii sale private.
  • Tot marti, CNA a aprobat ca Luis Lazarus sa preia licenta audiovizuala pentru postul de teleshopping Canal Teleshop, prin Lazarus Media SRL, de la societatea Info Euroshop si sa schimbe denumirea postului in Zeus TV, potrivit Mediafax. Consiliul a luat aceasta decizie la a treia analiza a solicitarii in acest sens. Sursa il citeaza pe Lazarus spunand ca va reveni la CNA pentru a solicita modificarea grilei de programe si transformarea postului intr-unul generalist.
  • Agentia Media Investment a realizat, pentru IKEA, o campanie ce include doua "case mobile" - doua masini echipate si decorate precum doua dormitoare, ce strabat Bucurestiul. Scopul este sa permita consumatorilor sa "interactioneze cu produsele" clientului. Vezi detalii in comunicatul de presa.
  • Ziarul Puterea, "desenat" de Cristian Lipan, a obtinut patru premii la ultima editie a European Newspaper Award, dupa cum a anuntat Cristian Sutu pe blogul sau. Un premiu a luat si publicatia Viata Libera Galati, la sectiunea Prima pagina - ziare locale. Premiile obtinute de ziarul Puterea au fost acordate la sectiunile Prima pagina-ziar national, Pagini locale, Tipografie, respectiv Pagini speciale. Vezi lista completa a premiilor aici.