Sorin Rosca Stanescu a lansat oficial, luni, portalul online Corect, si una dintre primele componente ale acestuia, CorectNews, ce ofera 30% continut propriu si 70% continut de la parteneri. El a prezentat proiectul CorectNews drept "un agregator uman, care va atrage bloguri si site-uri". Corect.com este detinut de sotia lui Sorin Rosca Stanescu, Steluta Rosca Stanescu (40%) si Dinu Patriciu (pachetul majoritar). Pana la sfarsitul lui 2011 portalul mizeaza pe venituri de 2 milioane de euro - un milion din publicitate, un milion din alte surse. Rosca Stanescu: "Nu prin santaj, insa. Pe cai corecte."

In conferinta de presa online de lansare a proiectului, la care a participat si Dinu Patriciu, nu a fost precizata investitia acestuia in Corect.com, unde Sorin Rosca Stanescu este director general. SRS a afirmat ca investitia este "destul de mare, destul de costisitoare pentru Dinu Patriciu, dar suficienta pentru tot ce ne propunem". Rosca Stanescu a spus ca pana la sfarsitul anului 2011 platforma va atrage investitii de 3 milioane de euro. In octombrie, paginademedia.ro il cita pe Rosca Stanescu spunand ca investitia in proiect s-ar ridica la 2 milioane de euro.

  • Pentru inceput, CorectNews are 24 de siteuri si bloguri partenere, numar care va creste, dupa cum spun reprezentantii platformei. Printre parteneri, in momentul lansarii, se numara site-urile mai multor publicatii regionale si centrale (Buna Ziua Iasi, Cancan, Ziua de Cluj, Q Magazine etc.) si mai multe bloguri.

Dinu Patriciu, care detine trustul Adevarul Holding, ce editeaza, intre altele, Adevarul si Click, a spus ca intre cele doua afaceri nu exista legatura. "Sunt doua business-uri complet diferite. Adevarul este o fabrica de stiri, acesta e un agregator de site-uri".

Conducerea CorectNews, prezentata luni:

  • Margarita Geica - directorul editorial CorectNews; George Ene - director executiv; Marius Rusu - director comercial; Andreea Ristea - director customer service; Petre Ludwig - director social media; Raluca Popa - director CorectBlogs; Adriana Savu - director CorectBooks; Steluta Rosca Stanescu - director de creatie

Sorin Rosca Stanescu:

  • O premiera a acestui proiect - inainte sa incepem orice am intocmit un manual etic, care vizeaza atat etica jurnalistica, cat si etica relatiilor interumane.

Proiectul Corect mai include o librarie online, CorectBooks si va lansa, la inceputul anului viitor, platforma CorectBlog. In proiect mai sunt alte platforme, precum CorectGames si CorectFriends.