Reprezentantii European Broadcasting Union (EBU) - asociatie profesionala ce reuneste majoritatea televiziunilor publice din Europa, inclusiv TVR - au transmis luni Parlamentului Romaniei o scrisoare in care isi prezinta punctul de vedere vizavi de initiativa legislativa a PSD+PC de a elimina taxa TV.

Directorul General al Uniunii Europene de Radio si Televiziune atrage atentia intr-un comunicat ca initiativa legislativa de a elimina taxa TV, in actualul climat economic si social, ca "este destul de evident ca eliminarea acestei taxe ar face destul de imposibil pentru TVR sa continue sa functioneze pe canalele sale, sa difuzeze prin cele cinci studiouri regionale ale sale sau sa ofere varietatea sa de servicii foarte apreciate, inclusiv webcast-uri. Ar insemna o reducere drastica a volumului si a calitatii pentru fiecare gen de program - de la stiri si actualitati la drama, de la cultura nationala si de divertisment, la sport. Pagube irecuperabile ar fi provocate unei organizatii care isi serveste tara bine, cu un buget relativ modest".

Desi taxa de abonament, de mai putin de 1 euro pe luna, este una dintre cele mai scazute in randul membrilor nostri, reprezinta mai mult de 80% din veniturile TVR, mai subliniaza directorul Ingrid Deltenre.

"Criza economica nu trebuie sa fie utilizata pentru a submina capacitatea TVR de a-si indeplini misiunile sale, in conformitate cu standardele europene, pentru a oferi acoperire critica politica si economica, informatii pluraliste si programe care abordeaza aspecte de interes pentru toti cetatenii intr-o societate diversa. Intr-adevar, in vremuri dificile, serviciul public de media este mai important decat oricand", se mai arata in comunicat.