CNA a aprobat, marti, cererile de licenta audiovizuala prin satelit pentru doua posturi, Imobiliare TV si Tourism TV, la cererea societatii More Liason Services SRL, unde asociat unic e omul de afaceri grec Ilias Papageorgiadis.

Discutiile de la CNA s-au concentrat asupra postului Imobiliare TV. Cum va fi evitata publicitatea mascata, dat fiind profilul postului Imobiliare TV, detinut de un om de afaceri cu activitati in domeniul imobiliar?

Ilias Papageorgiadis, la CNA: Daca facem publicitate mascata, toata lumea va zice foarte repede "astia nu sunt seriosi".

Potrivit documentatiei depuse la CNA, ambele posturi urmeaza sa ofere programe realizate in productie proprie (65%) sau ale altor producatori (25%) si programe preluate (10%). Imobiliare TV va transmite programe de informare (30%), programe educative si culturale (25%), filme (20%), programe de divertisment (20%) si publicitate si teleshopping (5%). Din grila Tourism TV, 30% vor fi programe de informare, 30% - programe educative, culturale si religioase, 25% - filme, 10% - programe de divertisment, publicitate si teleshopping - 5%.

Imobiliare TV urmeaza sa fie lansat in ianuarie 2011, pe platformele UPC, Dolce, RCS-RDS si prin alte companii mai mici din teritoriu. Postul va fi condus de Ilias Papageorgiadis, general manager. Potrivit documentatiei depuse la CNA, canalul estimeaza ca va inregistra profit in 2012, veniturile prognozate pentru urmatorii trei ani provenind din publicitate si ridicandu-se la 288.000 euro (2011), 444.000 euro (2012), 504.000 euro (2013).

Aceleasi estimari financiare sunt mentionate si in cazul celui de-al doilea canal pentru care Ilias Papageorgiadis a cerut licenta - Tourism TV.

Postul Tourism TV este prezentat drept "principala sursa de informatie a cetatenilor romani referitoare la diversitatea programelor UE cu privire la turism", iar aproape jumatate din grila este dedicata subiectelor legate de patrimoniul cultural si natural, potrivit documentatiei depuse la CNA. Si acest canal urmeaza sa inceapa sa emita in ianuarie 2011.

Mihai Malaimare, membru CNA, a avertizat ca date fiind tipurile de programe ale celor doua posturi si ca este greu sa evite publicitatea mascata, este foarte probabil ca reprezentantii lor sa revina in fata Consiliului in urma unor reclamatii.​