Consiliul National al Audiovizualului a impartit, marti, amenzi si somatii pentru mai multe posturi TV care folosesc materiale vulgare sau avand continut sexual la ore nepotrivite, unele dintre ele in emisiuni "cu morala" sau cu un scop "educativ". Kanal D a primit doua amenzi - una de 25.000 si una de 10.000 de lei, iar Prima TV, Antena 1, OTV si Taraf TV au fost somate sa elimine continutul sexual sau elementele vulgare din emisiunile analizate sau sa reprogrameze acele emisiuni la ore tarzii.

Kanal D a primit o amenda de 25.000 de lei pentru mai multe editii ale emisiunii "Drept la tinta", realizata de Madalin Ionescu, si pentru editii ale Stirilor Kanal D, in care a fost tratat subiectul Catalin Botezatu. Postul a fost amendat pentru ca a incalcat viata privata a lui Catalin Botezatu si pentru limbajul folosit de acesta intr-o interventie telefonica la "Drept la tinta", in care a spus, intre altele: "Ce va f... grija de viata mea?" Realizatorul - care prezentase subiectul aratand ca "veti vedea cu cine sau cine are grija de Catalin Botezatu, uneori, noaptea" (soferul lui - n.r.) - si prezentatorul Stirilor Kanal D au avut o reactie indignata. La Stirile Kanal D, imaginile din emisiune au fost reluate, in forma cenzurata.

  • Reprezentantul Kanal D la CNA a aratat ca emisiunea a fost transmisa in direct si ca Botezatu s-a folosit de acest prilej "sa aduca acuzatii intr-un mod nu tocmai elegant. Moderatorul a incercat sa opreasca aceasta situatie." Christian Mititelu, membru CNA, a apreciat, in schimb: Botezatu "a fost imposibil de oprit pentru ca emisiunea a fost ticluita in felul acesta"  
  • Christian Mititelu: Din punctul meu de vedere, daca se mai repeta, voi cere intreruperea emisiei, la fel cum s-a intamplat la Antena 1 (unde a lucrat, pana in vara, Madalin Ionescu - n.r.)
  • In decizia de sanctionare, CNA a tinut cont si de faptul ca, intr-un material, Kanal D a prezentat blurat imagini cu un manechin care a prezentat colectiile lui Catalin Botezatu si care a aparut in filme cu homosexuali, subiect preluat din ziarul Click

Tot Kanal D a primit o amenda de 10.000 de lei pentru reality show-ul "Inchisoarea pacatosilor", pentru ca nu a fost incadrata in intervalul orar legal, din punct de vedere al continutului emisiunii.

  • In cazul acesteia, unii membri CNA au apreciat ca se incearca reabilitarea ucigasului Mihaelei Runceanu si ca participantii ar fi promovati ca modele - lucru dezmintit de reprezentantul postului. Acesta a argumentat ca emisiunea foloseste un format international si ca "oamenii nu sunt promovati ca modele, ci ca oameni cu probleme grave, care si-au asumat aceasta situatie. In niciun caz nu si-a propus cineva sa faca o reabilitare".

Au primit somatie si li s-a cerut sa decida daca reprogrameaza emisiunile analizate sau elimina continutul nepotrivit pentru orele la care sunt difuzate in prezent:

  • Prima TV, pentru emisiunea "Scoala de bune maniere", in care, potrivit monitorizarii CNA, exista elemente de vulgaritate. Reprezentantul postului a spus, la CNA, ca fetele care participa la emisiune "pleaca de la foarte rau si ajung la mai bine". Narcisa Iorga, membru CNA: "Dupa ce anul trecut am reusit sa curatam, cat de cat, acest interval orar (orele de maxima audienta - n.r.), vad ca emisiunile de reality show revin, dar si cu morala (...) Aceste emisiuni nu au ce sa caute inainte de ora 23.00 (...) Nu cred ca e in regula nici in prezenta acelor asa-zisi educatori"
  • Taraf TV, pentru emisiunea "Fata dela miezul noptii", care, potrivit membrilor CNA, trebuie mutata dupa ora 24.00 sau sa nu mai includa imagini cu continut explicit sexual
  • OTV a primit somatie pentru prezentarea unui reportaj cu scene de nuditate, la ora 7 dimineata. Reprezentantul OTV la CNA: "Sunt direct raspunzator de aceste emisiuni. Mi-e rusine. Luam in considerare incetarea colaborarii (cu reporterul). Imi cer scuze (...) Suntem zero pe linie ca audienta la ora aceea".
  • Antena 1, pentru includerea de scene sexuale in mai multe episoade din serialul "Narcisa Salbatica". Reprezentanta postului la CNA: "Nu putem pune semn de egalitate intre o productie artistica si ce am vazut aici" (alte emisiuni sanctionate, marti, de CNA - n.r.). Dan Grigore, membru CNA: "Lasati-ma, doamna, cu imaginile artistice"