​Fondurile de investitii Permira si KKR ar fi interesate sa vanda pachetele pe care le detin in ProSiebenSat.1, grup european care, la randul sau, ia in considerare posibila vanzare a unor posturi din reteaua SBS. Reporter Virtual il citeaza pe directorul general Adevarul Holding, potrivit caruia functia de director editorial pe tot trustul a fost desfiintata. CA al Radioului public grabeste demersurile de identificare a membrilor sai si a angajatilor SRR care au colaborat cu Securitatea. Echipa de creatie a agentiei Saatchi&Saatchi are doi membri noi, iar Mather Communications semneaza cea mai noua campanie Piraeus Bank.

  • Fondurile de investitii KKR si Permira ar fi interesate de vanzarea pachetelor pe care le detin in grupul european ProSiebenSat.1, pana la sfarsitul anului viitor, scrie, marti, The Hollywood Reporter. Cu o zi in urma, Wall Street Journal cita surse potrivit carora cele doua fonduri ar incepe, deja, demersurile pentru un exit din aceasta afacere. Permira si KKR au preluat pachetul majoritar in ProSiebenSat.1 la sfarsitul lui 2006, la un an dupa ce aceste fonduri preluasera grupul SBS Broadcasting - intre altele, detinator al postului romanesc Prima TV. In 2007, ProSiebenSat.1 Media a preluat SBS Broadcasting de la proprietarii comuni, Permira si KKR. Luni, Broadbandtvnews.com citeaza un interviu acordat de Thomas Ebeling, CEO ProSiebenSat.1, ziarului Frankfurter Allgemeine Zeitung, in care acesta arata ca ProSiebenSat.1 ia in considerare posibila vanzare a mai multor posturi legate de reteaua SBS pe care le opereaza in afara spatiului de limba germana, in special acolo unde televiziunile sale nu se numara printre liderii de piata. Sursa noteaza ca printre posibilele "candidate" la vanzare sunt posturile din Bulgaria si Finlanda, dar Ebeling este citat spunand ca nu vor fi vandute activele din Bulgaria, Romania sau Ungaria.
  • Reporter Virtual il citeaza pe directorul general Adevarul Holding, Peter Imre, potrivit caruia functia de director editorial pe tot trustul a fost desfiintata: "fiecare redactor-sef al unui produs media este responsabil pentru bucatica sa, asa ca de ce sa mai numim un nou director editorial?"
  • Consiliul de Administratie al Radioului public a decis sa grabeasca demersurile catre Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) pentru verificarea calitatii de lucrator al Securitatii sau de colaborator al acesteia, ca politie politica, a membrilor CA al SRR, potrivit unui comunicat de presa. Acesta precizeaza ca pe langa membrii CA va fi verificat si personalul SRR, iar de punerea in aplicare a deciziei se va ocupa direct presedintele-director general al SRR, Andras Istvan Demeter.
  • Echipa de creatie a agentiei Saatchi&Saatchi are doi membri noi - Ana-Maria Taralunga - copywriter si Alina Zaharescu - art director, potrivit unui comunicat de presa. Acesta precizeaza ca cele doua vin de la Graffiti BBDO, unde Ana-Maria Taralunga a lucrat timp de patru ani, iar Alina Zaharescu - 11 ani.
  • Agentia de publicitate Mather Communications a realizat prima campanie TV pentru Piraeus Bank, "Regula lui Unu", potrivit unui comunicat de presa. Campania a inceput pe 6 decembrie, folosind canale TV (cu trei executii), online si in-store.