Cel putin sase companii internationale sunt interesate sa cumpere active ale celui mai mare grup media din Turcia, Dogan Yayin, potrivit Financial Times, citat de Reuters. Sursa citata mentioneaza ca numele a sase dintre companiile interesate ar urma sa fie anuntate miercuri, cand expira termenul pentru a doua runda de oferte pentru activele Dogan - grup care, in Romania, detine pachetul majoritar in Kanal D. Potrivit FT, printre companiile care au depus oferte se numara Discovery, RTL si Time Warner, interesate in principal de canalele TV Kanal D si Star.

Aceeasi sursa, citata de Reuters, scrie ca fondurile de investitii Apax, KKR si TPG sunt interesate atat de afacerile de televiziune ale Dogan Yayin, cat si de afacerile de presa scrisa. Dogan Yayin nu a solicitat inca oferte pentru principalul sau cotidian, Hurriyet, insa surse citate de Financial Times afirma ca Dogan este dispus sa renunte la acesta. In urma cu doua zile, Bloomberg il cita pe un reprezentant al companiei Hurriyet Gazetecilik&Matbaacilik AS, potrivit caruia Dogan Yayin este interesat de oferte pentru preluarea acestei afaceri, in care detine 66% din actiuni.

Reuters aminteste ca Dogan Yayin, afectata de o serie de amenzi si de obligatia de a plati taxe restante evaluate la cateva miliarde de dolari, a anuntat luni ca nu intentioneaza sa se retraga complet din sectorul media.

In Romania, Dogan detine, alaturi de grupul elvetian Ringier (actionar minoritar cu 25%), postul de televiziune Kanal D. In ultimele luni au avut loc "discutii" cu posibili noi parteneri, in conditiile in care anul acesta Ringier si-a exprimat interesul sa vanda partea sa in televiziune.