​​Grigore Cartianu, redactor-sef Adevarul, ar urma sa fie anuntat in curand ca membru in echipa 10 TV, televiziunea generalista a RCS&RDS, potrivit unor surse HotNews.ro. Contactat de HotNews.ro in legatura cu o posibila plecare de la Adevarul, despre care paginademedia.ro a scris joi, Grigore Cartianu a spus insa ca "nu vreau sa comentez sau sa discut, deoarece, orice as spune, as mari bulgarele de zapada". In legatura cu o eventuala oferta sau discutii cu Grigore Cartianu, Radu Moraru, cel care coordoneaza postul nou infiintat 10 TV, a spus si el pentru HotNews.ro ca "nu vreau sa dau niciun raspuns". Iar informatiile referitoare la eventuala plecare a lui Cartianu au fost calificate de Peter Imre drept "cea mai mare aberatie a anului".

  • Radu Moraru: "Nu vreau sa dau niciun raspuns, pentru ca in aceasta perioada m-am intalnit cu foarte multi oameni din media, inclusiv prieteni, cunoscuti. Si avem aceasta strategie de a anunta din cand in cand cate un nume nou"

Paginademedia.ro scrie, joi, ca "o concediere dictata direct de Peter Imre, peste redactorul sef Grigore Cartianu" ar putea duce la "plecarea lui Grigore Cartianu de la conducerea ziarului detinut de Dinu Patriciu". Aceeasi sursa descrie mai multe incidente care ar fi avut loc la Adevarul, privind relatia dintre directorul general Peter Imre si editorial.

Intrebat daca exista discutii privind plecarea lui Cartianu de la Adevarul Holding, Peter Imre, directorul general al trustului, a declarat pentru HotNews.ro ca informatia care circula in acest sens "este cea mai mare aberatie a anului 2010", el dezmintind ca ar interveni, ca manager, in activitatile editoriale. Peter Imre, pentru HotNews.ro:

  • "Oamenii in Adevarul Holding pot sa-si spuna pasul oricand. Pot sa spuna deschis, cu numele. Nimeni nu a fost demis sau "distrus""
  • "Domnul Cartianu e foarte bine la Adevarul Holding. (...) Eu cu redactorii-sefi nu prea am de-a face, cu directorul de carte (Grigore Cartianu este si directorul diviziei carte a Adevarul Holding - n.r.) am de-a face, pentru ca este unul dintre directorii mei"
  • intrebat despre informatiile privind amplificarea tensiunilor intre el si echipa editoriala: "Exista tensiuni normale, intre mine si toti directorii, intre mine si toti ziaristii, in fiecare zi. Este un raport normal"
  • "Faptul ca dupa atatea luni (Peter Imre a venit la conducerea Adevarul Holding in aprilie a.c. - n.r.) o relatie (cea cu redactorul-sef - n.r.) nu s-a erodat e mare lucru"
  • Intrebat daca a intervenit, ca manager, in continutul editorial: "Sunt director comercial si director general si nu am dorinta de a interveni in editorial. Daca se pune problema sa fi rugat pe cineva sa scrie sau sa nu scrie ceva, sa am sau nu o problema cu vreun jurnalist din trust, nu am aceasta dorinta"
  • "Stiu si imi asum faptul ca dupa ce am venit la Adevarul Holding am fost supus unui tir constant - ce caut acolo? E foarte interesant cum unii jurnalisti se revolta la eventualitatea interventiilor unor manageri, ale unor oameni de comercial in continut, dar aceiasi jurnalisti nu se revolta ca jurnalisti fara pregatire de management conduc institutii media".

In noiembrie, Adrian Halpert, care a demisionat din functia de director editorial Adevarul Holding, spunea pentru HotNews.ro:

  • "Vreau sa va dau un singur exemplu din ultima perioada, respectiv de la ultima motiune de cenzura, cand directorul general, nu patronul, mi-a spus: nu-i asa ca noi sustinem motiunea de cenzura? (...) Si eu i-am spus: Care noi, poate voi! (...) Am facut eu un compromis. Ca sa impac si capra, si varza, am facut eu un editorial, intitulat "De ce trebuie sa cada guvernul Boc" (...) De aceea spun ca sunt sugestii. Nu a venit nimeni - si au fost mai multe exemple de acest gen - sa spuna "de maine scrieti asa""

Totul se petrece pe fondul informatiilor ca seful Gazeta Sporturilor, Catalin Tolontan, a primit o oferta din partea Adevarul Holding, chestiune pe care Tolontan a refuzat sa o comenteze. Luni, Reporter Virtual scria despre o intalnire pe care Catalin Tolontan a avut-o cu Peter Imre, iar miercuri paginademedia.ro a scris ca Tolontan "a primit o oferta de la Dinu Patriciu, pentru un post in conducerea trustului Adevarul Holding. Potrivit unor surse din Adevărul Holding, jurnalistul de la Gazeta Sporturilor a avut deja cateva intalniri cu Dinu Patriciu si cu Peter Imre pe aceasta tema."