Cheltuielile de publicitate in ziarele americane vor fi depasite in premiera, anul acesta de cheltuielile de publicitate online, estimeaza eMarketer. Traficul online al The Guardian a crescut cu 11,74% in noiembrie, multumita indeosebi documentelor Wikileaks, pe care publicatia a inceput sa le publice in ultimele zile ale lunii trecute.

  • Cheltuielile de publicitate online din SUA le vor depasi in premiera, in 2010, pe cele alocate publicitatii in ziare, potrivit estimarilor eMarketer. Sursa citata apreciaza ca publicitatea in ziare - in editiile tiparite si online - scade la 25,7 miliarde de dolari (-6,6% comparativ cu anul precedent), in timp ce publicitatea alocata editiilor tiparite ale ziarelor scade la 22,8 miliarde. In schimb, pentru cheltuielile de publicitate online eMarketer estimeaza pentru intregul an 2010 o crestere de 13,9%, pana la 25,8 miliarde de dolari. In 2011, aceeasi sursa apreciaza ca publicitatea in ziare (versiuni tiparite si online) va scadea la 24,6 miliarde de dolari, in timp ce publicitatea online va creste la 28,5 miliarde de dolari.
  • Reteaua de site-uri a grupului Guardian News&Media, ce include site-ul guardian.co.uk, a inregistrat 2,32 milioane de vizitatori unici in medie pe zi in noiembrie, medie in crestere cu 11,74% comparativ cu luna anterioara, potrivit Media Guardian. Cresterea numarului mediu de vizitatori unici pe zi in noiembrie s-a datorat in buna masura, potrivit sursei citate, cresterii traficului in ultimele zile ale lunii, cand The Guardian a inceput sa publice online documentele Wikileaks (din 29 noiembrie). The Guardian ocupa, astfel, locul al doilea in clasamentul celor mai vizitate site-uri de ziare din Marea Britanie, locul intai fiind pastrat de Mail Online, cu aproape 3 milioane de vizitatori unici in medie pe zi.