Stelian Tanase a declarat marti ca a refuzat postul de director general la Realitatea TV. Tanase a spus pentru HotNews.ro ca in decembrie 2010 i-a anuntat pe Sorin Ovidiu Vintu si Sebastian Ghita ca nu vrea sa preia sefia postului TV din cauza faptului ca "gindim diferit ce inseamna televiziunea". Stelian Tanase, care a girat proiectul prin care Realitatii TV i-a fost prelungita licenta de CNA, a mentionat divergente legate de independenta editoriala, dar si detalii tehnice in negocierea contractului.

"Nu ne-am certat, avem in continuare relatii normale. Zilele acestea urmeaza sa negociez cu managementul postului prelungirea celor doua emisiuni pe care le am", a spus Tanase despre relatiile cu Sebastian Ghita si S.O. Vintu.

Informatia privind posibilitatea ca Tanase sa nu devina directorul Realitatea TV a fost pusa in circulatie in premiera de ReporterVirtual.ro la 7 ianuarie, iar PaginadeMedia.ro a furnizat marti, 11 ianuarie, declaratii in premiera ale lui Stelian Tanase.

"Eu insumi aveam propriile mele indoieli legate de acest contract. Am vazut ca discutiile treneaza, iar eu nu sint de inchiriat, asa ca in decembrie 2010 le-am comunicat faptul ca nu mai vreau sa devin directorul postului. Cu mine sau nu, tot le trebuie un director care sa faca ordine, un terapeut care sa curete locul", a mai spus Stelian Tanase.

Stelian Tanase a mai declarat pentru HotNews.ro ca in discutiile de pina acum cu conducerea postului nu a discutat despre oferta financiara.

Reamintim ca CNA a prelungit licenta Realitatea TV in octombrie 2010 dupa discutii aprinse intre membrii forului, iar proiectul postului a fost prezentat chiar de Stelian Tanase. Acesta, prezentat drept viitorul director al postului, a promis ca va transforma Realitatea TV intr-un BBC romanesc.​

UPDATE 1: Potrivit Roxanei Niculescu, reprezentanta Realitatea TV la CNA, in acest moment postul este condus, practic, de Sorin Enache. Ea a facut precizarea pe fondul unor discutii pe tema modului in care Realitatea TV a tratat cazul crimelor de la Cernavoda si pe cel al crimei din Lugoj, fel care, potrivit membrilor CNA, nu este conform "regulilor BBC" invocate de Stelian Tanase. "Stelian Tanase este teoretic directorul postului", a spus reprezentanta Realitatea TV la CNA, precizand ca acesta nu a semnat inca un contract in acest sens.