Sorin Rosca Stanescu si sotia sa au preluat pachetul de 60% detinut de Dinu Patriciu in platforma Corect.com, potrivit unui comunicat de presa.Tranzactia vine la doar doua luni dupa lansarea oficiala a portalului online. Atunci, Sorin Rosca Stanescu spunea ca acesta era detinut de sotia sa, Steluta Rosca Stanescu (40%) si Dinu Patriciu (pachetul majoritar) si ca miza pe investitii de 3 milioane de euro pana la sfarsitul anului 2011.

Tot atunci, Dinu Patriciu preciza ca intre trustul pe care-l patroneaza, Adevarul Holding, si Corect.com nu exista nicio legatura: "Adevarul este o fabrica de stiri, acesta e un agregator de site-uri".

Potrivit comunicatului de vineri, familia Rosca Stanescu a preluat de la Dinu Patriciu actiunile Virtual Big Bang, societatea ce detine reteaua de site-uri, iar "in acest moment detinem compania in proportie de 100%". In comunicat este citat Sorin Rosca Stanescu spunand ca "se creeaza astfel posibilitatea transformarii Virtual Big Bang intr-un holding, in care practic fiecare centru de profit sa devina o societate distincta (...) Virtual Big Bang va putea atrage, pentru fiecare site din platforma integrata si, implicit, pentru fiecare afacere pe Internet, parteneri minoritari. Totodata, intentia noastra este ca Virtual Big Bang sa ofere managerilor de proiecte pachete intre 1 si 8% din actiuni, in baza unor criterii de performanta".

Corect.com include site-ul de stiri Corectnews.com, libraria online Corectbooks.com, bursa online de anunturi Corectbazaar.com. La sfarsitul anului trecut, in plan mai erau anuntate alte componente precum CorectBlog, CorectGames si CorectFriends.