"Eu stiam ca firma este cumparata de o casa de avocatura in numele altor persoane. Negocierea a durat 3-4 saptamani. N-am negociat cu o fata de 21 de ani (...) Eu stiam ca va cumpara o persoana. Nu ma interesa numele", sustine intr-un interviu pentru Paginademedia.ro Marcel Straut, fost manager si actionar la agentia de publicitate Bigger Group, care s-a inchis subit in martie 2009.

"N-am disparut deloc, am fost in Bucuresti tot timpul. N-am plecat, cum s-a spus, in tarile calde, n-am plecat nicaieri", spune el in interviul acordat la aproape doi ani de la inchiderea agentiei. In martie 2009, el si-a anuntat angajatii ca a vandut compania, iar tot atunci proprietarul cladirii unde se afla sediul Bigger a inchis cladirea. Agentia s-a inchis, lasand in urma datorii consistente catre alte entitati de pe piata de media si publicitate.

In interviul pentru Paginademedia.ro, Marcel Straut afirma intre altele ca:

  • "N-am zis peste noapte ["gata cu agentia"], in primul rand. Partenerii cu care am lucrat atunci au stiut si-au participat, de asemenea, si ei la numeroase negocieri pe care le-am avut, de preluarea agentiei, cu investitori, chiar si retele internationale."
  • "Ce le-am comunicat lor [angajatilor] a fost ceea ce stiam si eu din intentia noilor investitori. Se pare ca n-a fost niciun investitor sau nu stiu care a fost planul lor pentru ca nici eu nu mai dau de ei. Ei mi-au spus ca pe ei ii intereseaza o extindere a domeniului de business."
  • Despre "investitorul" caruia i-a vandut afacerea, o persoana de 21 de ani, Tatiana Rosca: "E o persoana care a cumparat si atunci am vazut-o, la vanzare. Eu nu stiam cine cumpara si cine preia afacerea. Toate negocierile le-am facut cu un avocat de-al lor. Daca ei au ales sa bage o ciudata, eu am fost in fata faptului implinit, eu chiar n-am stiut cine preia. (...) Nu stiam cine va prelua firma, stiam ca va prelua firma si mi s-a parut foarte corecta propunerea lor. (...) Crede-ma ca nici acum nu stiu cine e Tatiana Rosca."
  • Despre banii incasati de la clienti: "Nu stiu, au fost in cont niste bani. De asemenea, trebuiau sa se incaseze niste bani. Noul proprietar a optat sa faca niste plati, dar de aici nu mai stiu, din momentul predarii eu nu i-am mai gasit pe oamenii aia, din momentul semnarii actelor si predarii actelor contabile."
  • "Atata timp cat am fost eu acolo, contractul dintre Bigger si Media Direction a fost respectat ad literam."
  • "Eu plateam conform contractelor cu furnizorii. Cu furnizorii puteam sa am niste termene mai largi, Adevarul sa plateasca, nu stiu, in trei luni de zile si eu plateam la patru luni de zile. Eu plateam conform contractului si daca ii intrebi si pe cei de la Media Direction si pe restul s-au platit conform contractelor. Nu existau intarzieri la plata."
  • "Ei m-au reclamat la procuratura cu 4 milioane si aia au zis ca nu e de competenta lor si au dus-o la DNA."
  • Intrebat daca proprietarul cladirii unde avea sediu Bigger a spus ca Marcel Straut a semnat in locul lui in acte: "Nu mai stiu, cred ca da. Dar n-am semnat niciodata in locul nimanui, in viata mea si mai ales ca el era zilnic acolo. (...) Totul era platit la zi. Cel de la parter a cerut iar o negociere, el a participat, i-am dat toate contractele, avea contractul aluia de la parter, avea absolut toate contractele de subinchiriere. Deci s-a trezit dupa trei ani ca eu am subinchiriat fara voia lui? (...) Subinchiriatorii stateau de trei ani de zile acolo, parterul, etajul I si etajul II. El venea zilnic acolo, jucam tenis cu el, cu oamenii, juca fusbol cu oamenii de acolo s.a. Era prietenul nostru, chiar mi-a dat clienti."
  • Intrebat ce s-a intamplat cu banii din conturile Bigger: "Au fost folositi, din cate stiu, pentru achizitia unor noi utilaje de tipografie. Aia voiau sa-si extinda zona de business, sa faca tipografii, nu stiu, habar nu am. (...) Banii aceia au ramas in contul Bigger, in momentul plecarii mele. Cand am semnat vanzarea Bigger banii erau in contul Bigger."
  • Intrebat cum ii cade sintagma "teparul Marcel Straut": "Foarte nasol, crede-ma ca dauneaza foarte foarte mult imaginii mele si de asta n-am putut, aveam foarte multe proiecte pe care le-am prezentat unor banci, le-am prezentat unor oameni si au fost foarte reticenti in a mai cumpara proiecte de la mine din cauza a tot ce s-a scris in presa despre mine, deci foarte rau mi-a facut."

Citeste cele trei parti ale interviului integral pe Paginademedia.ro