Cuvantul "Egipt" a fost cenzurat sambata pe mai multe site-uri de micro-blogging din China, unde reformele politice, revendicarile democratice si protestele de strada nu reprezinta subiectele favorite ale Partidului Comunist, relateaza AFP.

Pe site-urile de micro-blogging sina.com si sohu.com, echivalentele chinezesti ale Twitter (cenzurat si el in China), o cautare cu cuvantul "Egipt" genereaza urmatorul rezultat: "Potrivit legilor in vigoare, rezultatul cautarii dvs. nu poate fi comunicat".

Presa oficiala, si in special agentia China Noua si televiziunea CCTV, au prezentat totusi protestele din Egipt si miscarea de contestare a regimului condus de Hosni Mubarak.

Cenzura este foarte activa in China cand vine vorba de impiedicarea criticilor la adresa guvernului sau de problematica drepturilor omului.

Internetul este 'curatat' de site-uri politice sensibile iar Beijingul controleaza strans comunitatea de 450 de milioane de internauti chinezi pentru a evita o eventuala organizare a disidentei sau influente din strainatate.