Televiziunea publica din China a 'imprumutat' imagini din celebrul film "Top Gun" pentru a exemplifica forta aviatiei comuniste, intr-un material dedicat manevrelor efectuate de armata aerului, relateaza AFP.

Homer Simpson, Xinhua si sclerozaFoto: Global Nerdy

China Central Television (CCTV) a difuzat in 23 ianuarie imagini de la un exercitiu al fortelor aeriene ale Armatei de eliberare a poporului, in care este prezentat un avion care trage o salva de rechete asupra altui aparat. Acesta din urma explodeaza spectaculos.

Iubitorii de cinema si-au dat insa repede seama ca aceste imagini erau furate din "Top Gun", un film din 1986 cu Tom Cruise in rolul principal.

Wall Street Journal a postat pe site imaginile CCTV alaturi de cele din film, pentru a se vedea ca e vorba de aceleasi cadre.

Aceste stangacii fac deliciul internautilor din China, care se plang adeseori ca trebuie sa suporte programele CCTV, unde se practica in mod deschis propaganda.

Homer Simpson, Xinhua si scleroza

Wall Street Journal noteaza ca nu este prima oara cand presa chineza este surprinsa ca foloseste materiale fictive pentru stiri.

In 2002, tabloidul Beijing Evening News a publicat ca fiind adevarat un material satiric publicat de The Onion, in care se afirma ca membrii Congresului ameninta ca parasesc Washingtonul daca municipalitatea nu construieste o noua cladire, cu acoperis retractabil.

Cinci ani mai tarziu, agentia de stat Xinhua a folosit o radiografie a capului celebrului personaj de desene animate Homer Simpson pentru a ilustra un material legat de descoperirea unor gene care predispun la aparitia sclerozei multiple.