Al Jazeera va lansa un canal pentru Balcani
Inca nu s-a anuntat oficial cand va incepe sa emita Al Jazeera in regiunea balcanica, dar acest lucru se va intampla cel mai probabil in martie sau aprilie, relateaza BalkanInsight.com.
“Al Jazeera va aduce tehnologie performanta, care va depasi cu mult nivelul actual al televiziunilor locale. In plus, ne dorim sa realizam un schimb de informatii intre tarile fostei Iugoslavii si, nu in ultimul rand, stirile si reportajele din aceasta regiune vor avea o audienta internationala”, a spus Goran Milic, care de la 1 februarie indeplineste functia de director de programe al Al Jazeera Balkans.
Investitia preconizata de Al Jazeera in noua retea de televiziune este estimata la circa 10 milioane de euro numai anul acesta.
Milic a mai spus ca scopul noului canal nu este sa fie un competitor direct pentru televiziunile locale, ci sa completeze oferta acestora. “Vom avea cateva avantaje indiscutabile, printre care o buna acoperire regionala si o foarte buna prezentare a subiectelor internationale majore. As putea spune ca vom fi mai buni decat CNN si, in plus, vom emite intr-o limba pe care mai toata lumea din regiune o intelege”.
Al Jazeera Balkans va angaja circa 100 de persoane, respectiv jurnalisti, personal tehnic si administrativ. Neoficial, se estimeaza ca pentru aceste posturi au trimis solicitari de angajare circa 6000 de oameni. Noul canal va avea sediul in Sarajevo (Bosnia si Hertegovina), intr-o cladire unde au fost inchiriati 800 de metri patrati de birouri. Studioul central va avea o suprafata de circa 200 de metri patrati.
Al Jazeera va emite in sistem analog la nivelul Bosniei si, in plus, va fi disponibila la nivelul fostei Iugoslavii prin intermediul satelitului si al operatorilor locali de cablu.
Bosnia, Croatia, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Slovenia si Kosovo (cu un statut inca nerecunoscut oficial de mai multe state) sunt tari care au rezultat prin divizarea Iugoslaviei in urma conflictelor inter-etnice din anii 1990-2000. Populatia estimata a acestei regiuni este de circa 25 milioane.

Sondaj printre români despre vaccinul antiCOVID: 30% din respondenți spun că nu se vaccinează și 40% nu cred în eficacitatea vaccinurilor / 77% vor redeschiderea școlilor pe 8 februarie
O treime dintre pacienții cu Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet, iar unul din opt moare - amplu studiu britanic
Axionul ar putea să existe - Apar noi dovezi despre o particulă misterioasă a cărei poveste a început acum peste 40 de ani
Tiger, HBO Go: Un documentar despre mărirea și decăderea celui mai bun jucător de golf din toate timpurile. Dar nu numai
Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
Qatar a semnat anul trecut acord de protectie cu Iran, zona Orientului Mijlociu se radicalizeaza pe zi ce trece si Al Jazeera cu sediul in Qatar contribuie la radicalizare.
Informatia inseamna putere.
Omul nu se naste invatat si inteligent, devine dupa educatie ... asta daca invata