​Sorin Ovidiu Vintu afirma intr-un interviu acordat Paginademedia.ro ca nu are motive sa rezilieze contractul cu managerul Realitatea TV, Sebastian Ghita, desi "au fost si discutii in contradictoriu, ca am avut si opinii diferite". Potrivit omului de afaceri, cum Sebastian Ghita este managerul, "opiniile lui primeaza. Eu pot avea anumite opinii, el altele". Sorin Ovidiu Vintu spune ca in conflictul cu presedintele Traian Basescu "Realitatea TV nu poate fi implicata. Nu are niciun amestec in acest conflict, pentru ca nu eu sunt manager acolo".

Sorin Ovidiu Vintu, pentru Paginademedia.ro:

  • despre tema discutiilor in contradictoriu dintre el si Sebastian Ghita: “Au fost chestiuni legate de grila dar, repet, el este cel care ia deciziile la Realitatea.”
  • "Dorinta mea a fost sa ma retrag din Realitatea TV. Multa lume spunea ca Sorin Ovidiu Vintu dicteaza programele la Realitatea TV. Acesta a fost si unul dintre motivele pentru care am cedat managementul lui Sebastian Ghita."
  • despre informatiile ca managerul Sebastian Ghita ar fi fost nemultumit ca Adrian Ursu si Oana Stancu (realizatorii Orei de foc, emisiune intrerupta - n.r.) tineau legatura cu Sorin Ovidiu Vintu: "Sunt prieten cu multa lume din Realitatea, nu cred ca asta ar fi un deranj."
  • "Sebastian Ghita a investit opt milioane de euro si mai are de investit. De ce sa schimb ceva ce merge? In orice organizatie mai exista momente tensionate, schimburi de pareri, dar acest lucru este normal."
  • in legatura cu declaratia lui de marti, ca a inceput o vanatoare impotriva presedintelui Traian Basescu si a celor care il sprijina: "Realitatea TV nu poate fi implicata. Nu are niciun amestec in acest conflict, pentru ca nu eu sunt manager acolo." Intrebat cum va face acest lucru fara media: "Astea sunt treburile mele. (...)"