In acest moment "nu putem vorbi de o oferta a TVR-ului" in licitatia pentru drepturile de difuzare a meciurilor din Liga 1, in urmatoarele trei sezoane, pentru ca LPF nu a definitivat caietul de sarcini pentru licitatie si "nu stim inca ce cumparam", a spus, pentru HotNews.ro, directorul Departamentului Sport al TVR, Cosmin Cernat. El a facut aceasta declaratie in contextul in care presa sportiva l-a citat, zilele acestea, pe seful Ligii, Dumitru Dragomir, spunand ca TVR a oferit 3,5 milioane de euro pe sezon pentru unul dintre pachetele de drepturi TV. Cosmin Cernat: "Nu este vorba de optiunea a 9-a sau de vreo alta, pentru ca LPF nu a definitivat caietul de sarcini".

  • Saptamana aceasta, LPF a amanat adoptarea caietului de sarcini al licitatiei pentru drepturile TV ale Ligii 1, licitatie ce va avea loc in primavara.
  • ProSport a scris ca "solutia Dragomir" pentru aceasta licitatie este ca drepturile TV sa fie impartite in noua pachete, ultima optiune urmand sa fie vanduta TVR, care "ofera 10 milioane pe trei ani".
  • Onlinesport.ro a citat declaratiile lui Mitica Dragomir pentru Digi Sport, potrivit carora al 9-lea pachet va merge la TVR, contra sumei de 10,5 milioane de euro pe trei ani, pe motiv ca TVR are cea mai larga acoperire.
  • Afirmatiile lui Dragomir sunt citate si de Catalin Tolontan pe blogul sau, jurnalistul scriind ca "100.000 de euro pe meci este imens pentru TVR. Din nou, a cita oara?, cineva isi bate joc de banii de la buget. Mai ales ca s-ar cumpara un meci total neinteresant, ultimul al etapei, chiar daca seful Ligii a vorbit despre un sistem de rotatie, dar pe care cine si cum il poate garanta?!"

Cosmin Cernat, directorul Departamentului Sport al TVR, spune ca i se pare normal ca TVR sa participe la licitatia pentru drepturile din Liga 1, dar ca "nu e vorba de optiunea a 9-a sau de vreo alta, pentru ca LPF nu a definitivat caietul de sarcini". Cosmin Cernat, pentru HotNews.ro:

  • "Mi se pare normal ca TVR sa participe la licitatia pentru drepturile din Liga 1, in primul rand pentru ca este de datoria noastra sa incercam sa le oferim platitorilor de taxa radio-tv principala competitie sportiva la nivel national. Din feedback-ul pe care il primim de la telespectatorii platitori de taxa tv, reiese ca romanii vor sa vada meciuri din Liga 1 la TVR. De altfel, daca va uitati pe blogurile sau forumurile de pe net, o sa observati ca oamenii vor ca Liga 1 sa revina la TVR si ca toata lumea sa poata vedea rezumatele etapei. In plus, TVR este unul dintre jucatorii importanti pe piata media. Totodata, privind cifrele, fotbalul intern vinde foarte bine."
  • "Nu este vorba de optiunea a 9-a sau de vreo alta, pentru ca Liga Profesionista de Fotbal nu a definitivat caietul de sarcini pentru licitatie. Sunt foarte multe informatii care circula in piata, insa nu pot decat sa apreciez felul in care Consiliul Concurentei a urmarit in cele mai mici detalii din punct de vedere procedural si legal aceasta licitatie."
  • "E foarte usor sa avansezi o suma de 100,000 de euro pe meci, pe care o consider si eu mult prea mare, insa nu putem vorbi de o oferta a TVR-ului daca nu stim inca ce cumparam. Inchei multumindu-i domnului Dragomir pentru bunele intentii."