Bauer Media si H Bauer, companii ce apartin grupului german Bauer Publishing, sunt considerate favorite pentru a prelua, in consortiu, controlul asupra celor 34 de titluri din portofoliul BBC Magazines, divizia de reviste a BBC Worldwide, scrie, luni, Media Week. BBC Magazines publica titluri precum Top Gear sau Good Food.

Potrivit Media Guardian, BBC Magazines se asteapta sa primeasca oferte ferme in viitorul foarte apropiat, dar se pare ca procesul de vanzare va dura pana dupa sfarsitul lunii martie, cand se incheie anul financiar. Sursa citata arata ca pentru titlurile BBC si-au mai manifestat interesul compania germana Hubert Burda, care si-a dublat numarul de publicatii detinute la nivel international in ultimii ani, precum si grupul Haymarket. Acesta din urma a anuntat, insa, ca-si retrage oferta pentru BBC Magazines. Media Week noteaza ca o alta companie care-si manifestase interesul era Hearst, insa si aceasta s-a retras, avand in vedere ca, recent, a preluat revistele din portofoliul international al Lagardere.

Sursele citate arata ca H Bauer si Bauer opereaza portofolii distincte de reviste, iar titlurile BBC ar veni in completarea acestora. H Bauer este prezenta indeosebi pe piata britanica de ghiduri TV si de reviste pentru femei, in timp ce Bauer detine titluri precum Grazia, FHM, Match! sau Classic Bike.

In Romania, doua dintre titlurile BBC, Top Gear si Good Food, sunt publicate de Media Sport Group, ce face parte din grupul Intact. Paginademedia.ro scrie, luni, ca MSG a inchis revista Good Homes, a carei licenta a fost detinuta de BBC, dar care a fost preluata de Kelsey Publishing.