Posturile Radio ZU si Realitatea FM au fost amendate cu cate 10.000 de lei de CNA pentru nereguli in emisiunile matinale. CNA a adoptat noi modificari ale Codului audiovizualului, inclusiv una potrivit careia posturile trebuie sa asigure, gradual, accesul persoanelor cu deficiente de auz la principalele emisiuni de stiri. Raluca Moianu poarta discutii pentru a reveni la TVR. Iar agentia HyperActive estimeaza ca numarul utilizatorilor romani de Facebook ar putea depasi 5 milioane pana la finele anului.

  • Postul Radio ZU a fost sanctionat, joi, de CNA cu o amenda de 10.000 de lei pentru mai multe editii ale emisiunii "Morning ZU" din luna ianuarie, cand au fost difuzate, la ore accesibile minorilor, farse cu conotatii sexuale. Realitatea FM a primit, la randul sau, o amenda de 10.000 de lei pentru publicitate mascata in mai multe editii din ianuarie ale emisiunii "Gol dupa Gol", la produse si tratamente recomandate in cazul unor probleme sexuale si boli incurabile, publicitate care nu este permisa decat noaptea. Iar Radio Guerrilla a primit o somatie publica pentru publicitatea cu aluzii sexuale difuzata in spoturile de promovare ale unei reviste.
  • Membrii CNA au adoptat, tot joi, o modificare a Codului audiovizualului, potrivit careia posturile radio-TV trebuie sa asigure, in mod gradual, pana la 1 ianuarie 2015, accesul persoanelor cu deficiente de auz la principalele emisiuni informative ale lor, scrie Mediafax. O alta modificare adoptata joi vizeaza campaniile sociale transmise gratuit de catre radiodifuzori si care nu sunt luate in calcul pentru limita legala de 12 minute de publicitate pe ora (televiziuni private) sau de 8 minute pe ora (posturi publice). Potrivit modificarii, radiodifuzorii trebuie, dupa un anumit timp, sa informeze publicul cu privire la rezultatele campaniilor de tip teledon sau de strangere de fonduri de la public.
  • Raluca Moianu, fosta prezentatoare a emisiunii "Iarta-ma", poarta negocieri pentru a reveni la Televiziunea publica, dupa cum a spus ea pentru Paginademedia.ro. Ea a precizat ca, pentru inceput, este vorba de o colaborare cu TVR. Raluca Moianu a debutat la TVR in 1996, iar intre 2000 si 2007 a prezentat la postul public emisiunea "Iarta-ma", mutat apoi la Romantica. Intre 2006-2008 a fost director de programe la Magic FM, iar apoi a trecut la Gold FM, dupa cum noteaza sursa citata.
  • Numarul utilizatorilor de Facebook din Romania ar putea depasi 5 milioane pana la sfarsitul anului, in conditiile in care, in ultimele sase luni, numarul de conturi Facebook aproape s-a dublat, crescand de la 1,6 milioane la circa 2,9 milioane, estimeaza Alex Visa, managing partner HyperActive. Categoria de varsta care inregistreaza cea mai rapida crestere este cea intre 18-34 de ani. Vezi detalii despre estimarile HyperActive aici.