La cateva zile dupa ce ANAF a blocat conturile Realitatea Media, conducerea grupului media afirma ca acest lucru s-a petrecut deoarece "un protocol de esalonare a datoriilor a fost ignorat dupa seria de emisiuni legate de activitatea ANAF". Despre blocarea conturilor au scris Kamikaze aici si Dan Andronic aici. Acesta din urma sustinea, saptamana trecuta, ca "tam-tam"-ul de la Realitatea pe tema ANAF ar fi fost, de fapt, cauzat de blocarea conturilor.

Realitatea.net scrie, vineri, ca ANAF a blocat conturile companiei miercuri, "desi exista un protocol de esalonare a datoriilor". Potrivit sursei citate, "conducerea Realitatea Media precizeaza ca exista un protocol de esalonare a datoriilor, care a fost ignorat dupa seria de emisiuni legate de activitatea ANAF."

Despre blocarea conturilor, Dan Andronic a scris pe blogul sau cu o saptamana inainte de data indicata in acest sens de conducerea Realitatea Media, el notand felul cum au fost reflectate activitatile ANAF la postul de televiziune, in ultima perioada.

Blocarea a fost anuntata, miercuri, de Kamikaze, publicatie potrivit careia ANAF a luat aceasta decizie dupa ce a constatat ca Realitatea nu a platit datorii "in jur de 1.000.000 de euro (CAS, ajutor de somaj, impozit oprit la sursa etc.)".