CNA a amendat, marti, postul Realitatea TV cu 20.000 de lei pentru cateva emisiuni de la inceputul lunii martie, in care au fost aduse prejudicii de imagine unor politicieni PDL, printre care Roberta Anastase si Adriean Videanu. Tot marti, 10 TV a primit o amenda de 5.000 de lei pentru incalcarea dreptului la proprie imagine in cazul lui Dan Radu Rusanu.

Realitatea TV a fost sanctionata pentru emisiunea "Realitatea te priveste" din 7 martie, in urma unei reclamatii primite de la Roberta Anastase, cum ca in emisiune au fost prezentate informatii neadevarate ce-i afecteaza dreptul la propria imagine. Potrivit Mediafax, in sesizare se arata ca postul a preluat informatii din ziarul Puterea, cum ca ea ar avea datorii la stat de peste 760.000 de lei, ca nu a fost contactata pentru a i se cere un punct de vedere inaintea emisiunii si ca, dupa o interventie telefonica, afirmatiile tendentioase nu au fost stopate. Aceeasi emisiune a fost reclamata si de Adriean Videanu, pentru incalcarea dreptului sau la propria imagine.

La sesizarea Robertei Anastase au fost analizate si doua editii ale emisiunii "Bursa pariurilor" din 8 si 9 martie, reclamanta aratand ca in acestea au fost vehiculate informatii neadevarate cu privire la persoana ei si la familia sa.

Tot marti, CNA a amendat postul 10 TV pentru editiile emisiunii "Nasul" din 1, 2 si 9 martie, cand, potrivit deciziei Consiliului, moderatorul Radu Moraru nu a tinut cont de reglementarile referitoare la dreptul oricarei persoane la propria imagine si a folosit limbaj injurios. Potrivit Paginademedia.ro, Radu Moraru s-a prezentat la CNA pentru a-si sustine cauza si s-a angajat intr-un schimb dur de replici cu Christian Mititelu, membru al Consiliului. Amenda a fost data in urma unei reclamatii venite din partea lui Dan Radu Rusanu. Tot in urma unei sesizari a acestuia, 10 TV a primit o prima amenda de 10.000 de lei in data de 1 martie.