Doi dintre actionarii News Corporation au dat in judecata conglomeratul media detinut de Rupert Murdoch, afirmand ca acesta a platit prea mult pentru a cumpara Shine, companie de productie detinuta de fiica magnatului, Elisabeth Murdoch, potrivit The Guardian. Actionarii Amalgamated Bank of New York si Central Laborers Pension Fund sustin ca este vorba despre un act de nepotism, iar conducerea executiva a News Corp nu a contestat in niciun fel decizia lui Murdoch de a cumpara Shine pentru 675 milioane de dolari.

Achizitia urmeaza sa fie finalizata in data de 31 martie, iar Elisabeth Murdoch va intra, astfel, in board-ul News Corp.

Potrivit sursei citate, Amalgamated Bank, ce reprezinta mai multe fonduri de investitii, afirma ca Murdoch se implica in mod constant in tranzactii menite sa aduca beneficii membrilor familiei sale. Murdoch este acuzat ca foloseste News Corp ca pe un "magazin de dulciuri detinut total de familia sa".

Compania Shine a fost fondata de Elisabeth Murdoch in 2001 si a devenit, de atunci, una dintre cele mai mari case de productie independente din Marea Britanie, in portofoliul sau aflandu-se reality show-uri precum The Biggest Loser, MasterChef si One Born Every Minute.