Concursul de 100.000 de euro prin care Realitatea TV premia telespectatorii care raspundeau la intrebarea "Care este motivul principal pentru care guvernul Boc trebuie sa plece?" a atras, joi, o amenda de 15.000 de lei pentru postul de televiziune, dupa cum au spus pentru HotNews.ro reprezentanti CNA. Potrivit acestora, forul a decis sa amendeze Realitatea pentru lipsa informarii corecte si nerespectarea prevederilor privind concursurile in audiovizual.

Premiul pus la bataie de Realitatea si acordat miercuri seara a constat intr-un apartament si premii "surpriza" in valoare totala de 100.000 de euro. Raspunsurile la intrebarea privind guvernul Boc au putut fi transmise pe parcursul zilei de ieri, cand motiunea de cenzura a fost dezbatuta in Parlament. Intrebarea initiala a fost schimbata pe parcursul zilei cu "Trebuie sa plece guvernul Boc? De ce?"

Potrivit noului Cod audiovizual, concursurile pot fi incluse doar in emisiuni-concurs sau in cadrul unor emisiuni educative sau de divertisment, iar regulamentul trebuie adus la cunostinta publicului.

Emisiunea "Bursa pariurilor" a mai atras postului Realitatea TV o amenda de 20.000 de lei in urma cu doua saptamani, pentru acuzatii de coruptie nesustinute de dovezi, dar si pentru incalcarea reglementarilor din audiovizual privind jocurile si concursurile, care trebuie sa respecte regulile informarii corecte.

In cursul editiei de miercuri seara, acelasi post a decis sa-i ofere fiului lui Adrian Sobaru - electricianul TVR care s-a aruncat din balconul Camerei Deputatilor - cate 1.000 de euro lunar pana cand baiatul in varsta de 15 ani, suferind de autism, atinge varsta majoratului.