Lucian Bute va purta pe echipament insemnele brandului national de turism in timpul partidei cu Brian Magee ce va avea loc pe 19 martie la arena Bell Centre din Montreal, potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului. Bute va promova brandul turistic al Romaniei si la antrenamentul ce precede confruntarea cu Magee, la conferinta de presa si la cantarul oficial, arata informarea ministerului.

Aceasta citeaza o declaratie facuta de Bute in noiembrie 2010, cand si-a anuntat acordul de a colabora cu MDRT pentru promovarea Romaniei: "Prin tot ceea ce am facut pana acum am incercat sa promovez Romania; am purtat in ring drapelul national si am fost intotdeauna mandru de tara mea. Sunt onorat sa ma alatur marilor sportivi care au promovat imaginea Romaniei in lume (precum Nadia, Hagi sau Ilie Nastase), cu atat mai mult cu cat este pentru prima data cand mi se propune sa fac acest lucru in mod oficial".

Ministerul precizeaza ca actiunea de promovare:

  • urmareste cresterea vizibilitatii si notorietatii brandului national de turism
  • urmareste asocierea cu o personalitate cu recunoastere nationala si internationala, ca vector de promovare a turismului romanesc.
  • face parte din programul anual de marketing si promovare a Romaniei ca destinatie turistica.