"Astazi, in urma unor discutii tensionate cu seful redactiei si mai putin cu conducerea Antena 3, in care am explicat situatia penibila in care ma aflu in gestionarea unei relatii corecte cu Palatul Cotroceni ca sef al sectiei Politic, relatie extrem de tensionata in ultimii patru ani si cu destule momente delicate, mi-am depus la secretariat demisia din functia de sef al Sectiei Politic si din trust", a scris jurnalista Sorina Matei de la Antene, pe blogul sau, in noaptea de miercuri spre joi.

Ea spune "povestea" declansata la Antene de interviul pe care presedintele Traian Basescu l-a acordat postului public de televiziune la sfarsitul saptamanii trecute, continuat cu un interviu acordat miercuri seara postului Realitatea TV.

Inaintea postariii Sorinei Matei, despre demisia acesteia au scris pe surse, miercuri seara, ImpactNews si Reporter Virtual.

Sorina Matei scrie, intre altele, pe blogul sau:

  • "In urma interventiei de la RTV de duminica seara a presedintelui Basescu si in urma discutiilor de la RTV pe tema interviului dat la TVR, Palatul Cotroceni ma suna de dimineata si ma intreaba daca Antena 3 e dispusa sa faca un interviu cu presedintele Basescu, la Palatul Cotroceni, pe subiectul Libia. Eu nu am dat initial niciun raspuns. Am sunat conducerea Antena 3 si am intrebat daca doreste sa faca acest interviu pentru care trebuia trimisa o solicitare scrisa."
  • "Conducerea Antena 3 a raspuns pozitiv si mi-a spus sa trimit cererea scrisa. Cererea Antena 3 a fost scrisa, trimisa si semnata de mine la Palatul Cotroceni, ca sef al sectiei Politic, nu ca realizator al interviului."
  • "Palatul Cotroceni imi transmite ca presedintele, in principiu, e de acord cu interviul. (...) Intreb conducerea Antena 3 care (...) ma intreaba daca as putea realiza eu interviul cu presedintele Traian Basescu. Raspunsul meu a fost:"Nu am nicio problema"."
  • "(...) Insa dupa o ora, totul se schimba. Conducerea Antena 3 si seful redactiei imi spun ca totul trebuie sa se modifice pentru ca Mihai Gadea, directorul executiv, nu este de acord cu interviul."
  • "(...) seful redactiei ii transmite lui Valeriu Turcan noii termeni in care trebuie sa se realizeze interviul deja acceptat de catre presedintele Basescu. Mai precis, presedintele sa vina la Antena 3, interviul sa aiba cu totul alte teme iar realizatorii sa fie altii. Valeriu Turcan spune ca asta este o alta solicitare, presedintele a acceptat o alta cerere, iar pentru noile conditii trebuie trimisa o alta hartie. Noua hartie nu a fost trimisa nici pana la ora la care scriu aceste randuri."
  • "(...) Repet faptul ca nu Palatul Cotroceni a cerut ca interviul sa fie realizat de mine, ci conducerea Antena 3 si a redactiei. Nu Palatul Cotroceni a cerut interviul, ci Antena 3 printr-o hartie semnata de mine."
  • "(...) Acesta este adevarul. Cine ma cunoaste stie ca niciodata n-am sa pot sustine altceva. Meseria ti-o faci cu corectitudine, onoare, demnitate si respect. Asta am facut 14 ani in trustul Intact atat cat am putut eu mai bine. Cand n-am mai putut si n-am mai gasit solutii, am demisionat."

Citeste integral ce scrie Sorina Matei despre motivele demisiei, pe blogul sau