Reteaua de reviste Zile si Nopti a decis sa se retraga din Studiul National de Audienta (SNA) in presa scrisa, potrivit unei instiintari adresate BRAT si facuta publica vineri. TVR isi lanseaza grila de primavara cu programe de divertisment, sportive si magazin. Iar pe 31 martie va avea loc, la Bucuresti, a doua editie a Mobile Advertising Congress.

  • Reteaua de publicatii gratuite Zile si Nopti a facut publica, vineri, o instiintare adresata BRAT, prin care isi anunta decizia de a se retrage din Studiul National de Audienta in presa scrisa (SNA). Motivul este dat de faptul ca Zile si Nopti - editia Bucuresti a avut o audienta inregistrata de SNA, in 2010, de numai 6000 de cititori pe editie, in conditiile in care revista a avut "un tiraj mediu de peste 45.000 de exemplare pe saptamana pentru anul 2010" si "o investitie consistenta in marketing si nivelul acestei reviste". In ultimul val SNA, Zile si Nopti Bucuresti figureaza impreuna cu alte patru publicatii locale cu aparitie saptamanala ale retelei, cu o audienta totala de 49.000 de cititori in medie pe editie. Publicatiile de tipul Zile si Nopti au in BRAT cifre de difuzare, dar nu si cifre de vanzari, fiind distribuite gratuit. Zile si nopti sustine vineri, potrivit documentului mentionat, ca "din punctul nostru de vedere pot fi doua explicatii: fie SNA este un instrument care favorizeaza alte publicatii; fie este un studiu de cercetare prost condus si implementat care da erori uriase in livrarea datelor de audienta. In ambele variante de mai sus, imaginea retelei Zile si Nopti este grav afectata". Miercuri, reteaua amenintase cu retragerea din SNA in functie de raspunsul BRAT la o sesizare pe care anunta, atunci, ca o va face.
  • Canalul public TVR 3 anunta o noua grila de primavara incepand din 28 martie, in care va include emisiuni de divertisment, programe magazin si transmisiuni sportive. In grila continua emisiuni precum Vocea populara, concurs de interpretare de muzica populara, emisiunea Caravana TVR 3, iar postul va transmite competitii precum Campionatele Nationale de Baschet feminin si masculin, Finalele Cupei Romaniei la Box sau Campionatul National de Polo. O noutate este Teatrul TV de duminica.
  • Pe 31 martie va avea loc cea de-a doua editie a Mobile Advertising Congress, eveniment destinat publicitatii pe telefonul mobil. Potrivit unui comunicat de presa, printre vorbitori se vor numara Tomas Matl, Principal Product Manager, Vodafone Group, Thomas Labarthe, VP Mobile Advertising, Alcatel-Lucent, Eric Urdahl, Chief Sales Officer, Madvertise, Florian Gmeinwieser, Managing Director, Plan.net mobile, Aleksandar Krstic, Region Manager Adriatic, IQ mobile, Ronald Cornelisse, Senior Business & Market Development Manager, Tekelec Netherlands si Alberto Salucci, Innovation Manager, MediaCom Italia. Evenimentul va avea loc la Radisson Blu Hotel si este organizat de The Marketer Group, in parteneriat cu Vodafone Romania.