New York Times va limita incepand de astazi accesul gratuit la maximum 20 de articole pe luna plus continutul paginii principale, informeaza pagina de abonamente a ziarului. Utilizatorii care doresc sa acceseze in continuare continutul integral vor trebui sa plateasca un abonament lunar de 15, 20 sau 35$, iar abonatii editiei tiparite vor beneficia in continuare de acces nelimitat la tot continutul online.

Noile abonamente New York TimesFoto: captura ecran

Cele trei abonamente ofera acces diferit in functie de modul de accesare al paginii. Astfel, abonamentul lunar cel mai mic, de 15$, ofera utilizatorilor acces prin pagina nytimes.com si prin intermediul unei aplicatii mobile, cel de 20$ ofera acces la site si la aplicatia pentru iPad iar cel mai scump abonament, de 35$, ofera toate optiunile de mai sus.

Utilizatorii vor mai avea acces gratuit si la articolele gasite cu ajutorul motoarelor de cautare si a retelelor sociale, chiar daca si-au depasit limita lunara de 20 de materiale citite. La lansare, NYT va oferi toate abonamentele la pretul de 99 centi pentru prima luna, utilizatorii urmand sa plateasca integral costul pentru lunile urmatoare.

Limitarea continutului gratuit s-a facut pentru inceput in Canada, unde sistemul este activ din data de 17 martie.