Site-ul New York Times nu va mai fi gratuit incepand de azi
Cele trei abonamente ofera acces diferit in functie de modul de accesare al paginii. Astfel, abonamentul lunar cel mai mic, de 15$, ofera utilizatorilor acces prin pagina nytimes.com si prin intermediul unei aplicatii mobile, cel de 20$ ofera acces la site si la aplicatia pentru iPad iar cel mai scump abonament, de 35$, ofera toate optiunile de mai sus.
Utilizatorii vor mai avea acces gratuit si la articolele gasite cu ajutorul motoarelor de cautare si a retelelor sociale, chiar daca si-au depasit limita lunara de 20 de materiale citite. La lansare, NYT va oferi toate abonamentele la pretul de 99 centi pentru prima luna, utilizatorii urmand sa plateasca integral costul pentru lunile urmatoare.
Limitarea continutului gratuit s-a facut pentru inceput in Canada, unde sistemul este activ din data de 17 martie.

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Frumoasa casă neoromânească de pe strada Stirbei Voda, pentru care administrația Firea a dat autorizație de demolare pe finalul mandatului, este deocamdată salvată: Prefectul a atacat autorizația în instanță
Discursul de adio al lui Donald Trump: Am făcut ceea ce am venit să facem. Am dus cele mai grele bătălii VIDEO
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO
internetul intre timp e un mediu mult mai dinamic unde altfel se fac banii - grusol din reclame
ei prin taxa asta practic ingradesc umpic dreptul la informare. daca ar pune toata lumea 500 EUR abonament lunar. vrei sa fii informat platesti nu ?
Tot asa fiecare persoana/organizatie are dreptul sa isi aleaga sursele de informare pe care le considera mai utile/relevante si mai accesibile.
Eu personal as plati pentru a avea acces la editoriale/analize mai serioase si responsabile. Un sistem client-furnizor de servicii cred ca ar stimula prezenta materialelor de calitate si a specialistilor in diferite publicatii.
In 3-4 ani, toate structurile care furnizeaza in prezent informatie, vor trece pe diverse forme cu plata. Probabil, va diferi pretul. In plus, la noi inca e problema implementarii platii cu cardul.
Insa, repet: fie ca vrem, fie ca nu, acesta va fi viitorul!
Sa luam cazul Hotnews: la 1.400.000 de "unici" pe luna, ar fi suficient daca jumatate ar plati 1 euro (e mult? eu nu cred!). Asta ar insemna circa 700.000 de euro pe luna. Buget suficient pentru a fi echidistanti, pentru o echipa marita care sa aduca un plus de valoare informationala, pentru dezvoltare etc.
Cu acel 1 euro, crede-ma ca toti ar avea numai de cistigat!
Sa nu uitam ca experimentul deja a fost facut, iar scaderea a fost de 50%, in conditiile in care n-a fost o trecere In bloc" (situatie pe care o anticipez peste citiva ani, datorita multiplelor interese). De aceea vorbeam de un calcul in cazul unei injumatatiri.
Sa nu omitem faptul ca informatie de calitate gratis este o utopie. care nu va mai dura mult...
E vorba de calitatea informatiilor si de multe altele. Sunt convins ca peste 5 ani, daca ne vom citit comentariile de acum, ne vom distra, tastind datele cardului pentru luna viitoare, pentru accesul pe Hotnews. :)
Ce anume impiedica share-ul pe un cont de NYT ? 10, 100 de prieteni sa foloseasca acelasi cont...
PS: pe cand va oferi si Tiriac astfel de "accesuri" gratuite? Ori poate un Tariceanu? (daca ajunge Hotnews cu plata, SOV ar fi cel pus pe fapte bune, sunt sigur...)
Om vedea peste vreo 3 luni daca le-a mers sau nu. Poate schimba inapoi mai devreme sau mai tarziu. Dar ce e cert e ca in 20 ani ziarele de hartie vor fi muzeu (cu tot cu filme si enciclopedii la pachet), si cum intotdeauna vor fi mai multi Robin Huzi decat Serifi, informatie gratis se va gasi la fiecare pas.