Grupul Central European Media Enterprises (CME), care in Romania controleaza posturile din reteaua Pro, a anuntat, luni, ca a ajuns la un acord pentru a achizitiona Bontonfilm, o companie de distributie de drepturi TV, digitale, cinematografice care opereaza in Cehia si Slovacia. Tot luni, CME a anunta numirea unui nou director financiar la divizia sa Media Pro Entertainment, in persoana lui Chris Bosco, ex-Metro-Goldwyn-Mayer.

Potrivit unei informari a grupului, CME a ajuns la un acord cu o companie afiliata fondului Bancroft pentru a prelua 100% din actiunile detinute de Bancroft si de actionarii minoritari in compania de distributie Bontonfilm. Aceasta achizitie este prezentata a fi in linie cu strategia CME de a-si consolida pozitia ca una dintre cele mai mari companii media integrate vertical din Europa Centrala si de Est.

Un alt anunt arata ca noul director financiar al diviziei de continut Media Pro Entertainment, Chris Bosco, a condus pana acum operatiunile financiare internationale ale Metro-Goldwyn-Meyer. El se va ocupa, de la Praga, de strategia si finantele Media Pro Entertainment si de integrarea companiei de distributie nou achizitionate Bontonfilm.