Conducerea TVR a respins participarea televiziunii la licitatia pentru drepturile de televizare a meciurilor din Liga I
"TVR a respins astazi (joi, n.r.) in sedinta de CA dreptul de a participa la licitatia pentru a cumpara pachetul privind Liga nationala de fotbal si consider ca acest gest duce la "inmormantarea" TVR, deoarece pachetul este pentru trei ani", a declarat pentru Mediafax Ada Mesesan, membru titular in CA.
Totodata, Ada Mesesan a anuntat ca intentioneaza sa demisioneze din Consiliul de Administratie al TVR, din cauza deciziei CA de a nu participa la licitatia organizata de LPF, precizand ca a propus ca TVR sa faca economie in alte zone pentru a putea sa participe la licitatia organizata de Liga Profesionista de Fotbal (LPF).
"Am propus sa facem economie in alte zone pentru a sustine TVR ca jucator media pe piata. Nu s-a intamplat", a explicat Ada Mesesan.
Lucia Hossu Longin, un alt membru in CA a declarat pentru Mediafax ca "este de neinteles ca unii membrii sa voteze impotriva institutiei, sub pretextul ca nu sunt bani".
"Scotand sportul ne distrugem ultimul rating, nu am inteles de ce colegi din TVR au votat impotriva interesului TVR. Fotbalul este singura salvare financiara pentru TVR. Sa speram ca vom putea in timp sa remediem acest moment confuz de astazi", a mai spus Lucia Hossu Longin.
In schimb, Sorin Burtea, membru in CA, a declarat ca a votat impotriva participarii TVR la licitatia organizata de LPF, motivand ca "este un efort financiar foarte mare".
TVR a achizitionat deja caietul de sarcini al licitatiei pentru vanzarea drepturilor TV ale partidelor din Liga I. Caietul a mai fost cumparat si de societatile SC Antena TV Group SA, SC RCS&RDS SA si SC Romtelecom SA.
Caietul de sarcini a costat 30.000 de euro, 5 mii de euro va fi taxa de participare, 200.000 de euro garantia de participare, iar un milion de euro taxa de garantie pentru punere in aplicare, dupa cum a anuntat LPF.
Drepturile tv din Liga 1 vor fi impartite in noua pachete (cate unul pentru fiecare meci al etapei). Astfel, primele sapte pachete costa 4,2 milioane de euro pe stagiune, cel cu numarul opt se ridica la o valoare de 3,6 milioane de euro, in timp ce ultimul (cel cu numarul noua) este cotat la 3,5 milioane de euro.
Licitatia pentru drepturile de televizare va avea loc pe 4 aprilie, de la ora 12:00.
La ultima licitiatie, drepturile de transmisie din Liga 1 au fost vandute catre consortiul RCS&RDS - Antena 1 pentru suma de 102 milioane de euro cu TVA.

Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
Cum să devii imun la reclame pentru a nu-ți arunca banii aiurea. Ghidul minimalistului fericit
România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
Trebuie gasita o solutie pt ca acest CA sa poata administra cat mai multe societati unde statul este majoritar.
PS: ma repet, nu imi vine sa cred. Mesesan si Longhin sa se angajeze la antene (circula voci ca face angajari) si sa participe la licitiatie.
Oricum, daca tot se finanteaza din bani publici eu unul prefer sa vad la TVR alte competitii si meciuri decat circul asta supranumit fotbal (Liga1)
Parerea mea e ca tot ce inseamna meciuri ale echipelor nationale (handbal, rugby, gimnastica, CE, CM, JO, s.a.) ar trebui difuzate de TVR. Oricum sunt mai interesante si nici nu-i imbogatim pe trogloditii astia din "fotbalul" romanesc.
Mai bine ar da Teleenciclopedia in reluare decat Liga lui Mitica. Ba chiar el ar trebui sa plateasca televiziunile, fiindca ii fac un serviciu transmitand porcaria de campionat romanesc.
Pe stadioane sunt reclame. ACeste reclame sunt platite catre liga. Faptul ca in timpul meciului se vad aceste reclame, sunt difuzate gratuit. Jucatorii au reclame pe tricouri. Pentru aceste reclame au primit bani (cluburile, liga). Ca in timpul meciului se vad aceste reclame la TV insemna ca acei comanditari nu mai platesc. Iar Liga are tupeul sa mai ceara bani pentru dreptul de televizare, la un campionat asa de mizerabil.
Ce au facut cu 102 milioane de Euro? Cu TVA.... Deci 75 milioane? E o caruta de bani...
Consider ca este o decizie normala din partea TVR, atat timp cat acest pachet presupune costuri mult mai mari decat totalul cheltuielilor care ar fi generate de transmiterea tuturor meciurilor lui Bute, a partidelor nationalei de rugby si a altor cateva evenimente sportive de interes national, dar din alta disciplina decat fotbalul.
Oricum, Liga a ajuns (era mai de mult, dar acum se vede in toata "splendoarea") o golanie intre mafioti cu ramificatii la Don Corleone. Multi s-au adapat din asta si Don Blaga, stapanul Adei Mesesan, stie foarte bine.
Ei bine, gata, s-a-nchis robinetul de la TVR. Hai, o sinecura doua, pe ici pe colo, mai tine, da' nu mai e loc de basculat cu milioanele de euro. Nu-i asa Sorinache? Te vaaaddd ;-)
Semnat: un telespectator care chiar urmareste programele TVR 1, 2, 3 si Cultural si le considera de calitate.
Vrem la TVR emisiuni interesante nu care sa aduca neaparat rating imediat pentru TVR.Rating-ul este pentru televiziunile care traiesc exclusiv din publicitate.
Vreau ca TVR sa inceapa producerea unor documentare de calitate cum vedeam pe timpuri.
Pe TVR HD au o emisiune interesanta cu restaurarea situ-rilor istorice.Se pot face documentare despre fauna Romaniei,despre regiunile istorice ,despre cultura si istoria Romaniei.
Luati exemplu de la canalele Discovery,Nat Geo,History etc dar faceti documentare exclusiv despre Roamania(pentru inceput).Trebuie sa existe un ost de televiziune care sa educe publicul mai ales daca este platit de la bugetul de stat.
Da sunt de acord sa promovati si sportul dar nu fotbalul din Liga lui Mitica.sunt alte sporturi care ar avea nevoie mai mare de expunere pentru a putea creste (rugby,handbal,scrima,box,canotaj,gimnastica si altele)Trebuie adusi campioni din respectivele discipline sportive care sa ne deschida ochii sa incepem sa intelegem si aceste sporturi.
In concluzie exista multe lucreuri care se pot face si cu bani relativ putini.
Suces TVR si sa speram ca vom vedea o imbunatatire a folosirii banului public.
- Dna Meseşan nu este acea persoană de la PDL care a fost angajata partidului respectiv şi care pe lângă retribuţie mai lua de la colegii care cereau consultaţii juridice şi onorarii?
- Cele două doamne care fac parte din CA al TVR ce soluţii au propus pentru realizarea de economii care să poată fi folosite pentru televizarea meciurilor de fotbal din liga I? Probabil că nici una din moment ce, în periodă de criză, TVR angajează pe retribuţii mari tot felul de ex - vedete: Mircea Radu, Livia Dilă, Raluca Moianu, Cosmin Cernat şi altele. Apropos, pe site- ul TVR se pomeneşte de angajarea până în prezent de către noua conducere a peste 350 de persoane. Parcă cele două doamne vorbeau de economii!
- Şi pentru că se vorbea şi de audienţă, de ce nu se scot sau/şi de ce s-au introdus în grila de programe emisiuni, probabil cu bugete mari, dar care au un rating sub 1%? Doamnele respective nu s-au gândit atunci la bani?
- Dacă s-ar câştiga opţiunea nr. 9, valoarea contractului pe 3 ani s-ar ridica la cca 15 milioane de euro. Nu vi se pare că suma respectivă, care trebuie plătită din banii contribuabililor, este foarte mare în raport cu valoarea şi performanţele fotbalului românesc actual? În definitiv nu este prost cine cere ci acela care dă.
Bravo TVR!
sa ofere gratis optiunea 9 si probabil se va gasi cine sa o transmita.Pretul solicitat este hotie pe fata