Sorin Ovidiu Vintu a avut doua reactii in presa in urma aparitiei comunicatului Asesoft in care i se aduc acuzatii grave. Omul de afaceri a declarat, pentru Pagina de Media: "Din seara aceasta, Sebastian Ghita nu mai este managerul Realitatea Tv. Am luat decizia rezilierii contractului de management cu Sebastian Ghita. Urmeaza sa formalizam din punct de vedere legal aceasta decizie pe care eu am luat-o deja." Vintu a declarat, si la Mediafax, ca Sebastian Ghita e un partener "mai neserios" si ca "ia in calcul" convocarea Adunarii generale a actionarilor Realitatea Media pentru rezilierea contractului cu Asesoft.

Sebastian Ghita, pentru HotNews.ro, despre declaratia lui SOV ca din aceasta seara nu ar mai fi managerul Realitatea: "Afacerile, asa cum le face domnul Vintu, nu se mai fac de mult in Romania. Am spus-o de nenumarate ori: Asesoft a respectat intocmai contractul de management, iar Consiliul de Administratie este cel care trebuie sa se adreseze unei instante, daca doreste."

  • Intrebat si in legatura cu riscul blocarii managementului Realitatea Media in urma acestui conflict, Sebastian Ghita a afirmat ca "Nu exista un astfel de risc. Asesoft, in baza contractului de management, va continua sa managerizeze activitatile Realitatea Tv si ale celorlalte entitati media".
  • Exista riscul unui blocaj al activitatii si ca sediul Realitatea sa fie ocupat de bodiguarzi, cum s-a mai intamplat in ultimele saptamani? Sebastian Ghita: "Noi in aceasta seara am sunat la Politie, ei ne-au spus ca toate documentele sunt in ordine si ca nu exista un astfel de risc. Nu cred ca (Vintu - n.red.) va mai apela la o astfel de metoda, a vazut ca nu functioneaza."

Contantat de Mediafax pentru a comenta acuzatiile pe care i le aduce astazi CA al Asesoft, Sorin Ovidiu Vintu a spus "Nu comentez, reclamatiile pot sa le depuna in instanta, unde vor".

Sorin Ovidiu Vantu a precizat insa ca nu a cerut modificarea clauzelor contractului dintre Realitatea Media si Asesoft, asa cum sustinea CA al Asesoft in comunicatul remis duminica.

"Eu vreau ca Asesoft sa se incadreze in contract. Insistentele mele au fost de a se incadra in contract. Am incercat sa moderez intre cele doua parti, dar din nefericire partener mai neserios ca domnul Ghita (Sebastian Ghita, persoana desemnata de Asesoft la Realitatea Media, n.red) nu poate sa existe", a declarat Sorin Ovidiu Vantu.

Intrebat daca Sebastian Ghita a intervenit in politica editoriala a Realitatea TV, Sorin Ovidiu Vantu a spus: "Este treaba Consiliului de Administratie (al Realitatea Media, n.r.) sa analizeze asta la sedinta din 5 aprilie".

Totodata, Vantu a mai spus ca ia in calcul convocarea Adunarii generale a actionarilor Realitatea Media pentru rezilierea contractului cu Asesoft. "Dupa comunicatul pe care l-am citit stupefiat astazi, probabil ca voi convoca o Adunare generala a actionarilor care sa rezilieze contractul", a mai spus Sorin Ovidiu Vantu.