​Ringier Romania a inregistrat venituri totale de 25,8 milioane de franci elvetieni (circa 19,7 milioane euro, echivalent in medii anuale) in 2010, an in care a vandut ziarele Evenimentul Zilei si Capital, a inchis revista Diva si a apelat la reduceri salariale de pana la 30% in primul trimestru, potrivit raportului anual al grupului elvetian Ringier, dat publicitatii miercuri. Veniturile Ringier Romania - care in prezent publica ziarul Libertatea si reviste precum Bravo si Lumea Femeilor - au scazut considerabil anul trecut, fata de 2009, cand s-au ridicat la 35,3 milioane de franci elvetieni (2008: 61,5 milioane de franci elvetieni).

Potrivit raportului anual pe 2010, "primele semne ale unui reviriment economic pe masura celui inregistrat in alte piete unde este prezent Ringier se lasa asteptate. Majoritatea publicatiilor Ringier au vazut cum se injumatatesc veniturile din publicitate. Singura surpriza pozitiva a fost performanta Bolero in primul trimestru".

Raportul arata, in cazul Ringier Romania:

  • veniturile din vanzari s-au ridicat la 9,9 milioane de franci elvetieni (16,7 milioane in 2009)
  • veniturile din publicitate s-au ridicat la 5,2 milioane de franci elvetieni (12,6 milioane in 2009)
  • veniturile din activitati tipografice s-au ridicat la 2,4 milioane de franci elvetieni (0,7 milioane in 2009)
  • venituri din alte activitati - 8,2 milioane de franci elvetieni (5,3 milioane in 2009)

Raportul noteaza, intre altele, ca:

  • In 2010, Ringier Romania a trebuit sa continue un proces dramatic de restructurare initiat in 2009, prin inchiderea ziarului Compact. In primul trimestru a vandut Evenimentul Zilei si Capital, a inchis Diva, a redus cu pana la 30% cheltuielile de personal.
  • La Kanal D, actionarul Begum Dogan a decis sa apeleze la o majorare de capital. Ringier a optat sa nu ia parte, drept urmare pachetul sau de 25,1% din actiuni s-a redus la 22,672%.
  • In privinta vanzarilor, toate publicatiile erau pe minus, la finele lui 2010, comparativ cu anul precedent. Desi volumul de publicitate a inceput din nou sa creasca lent, nu s-a ridicat la nivelul anului precedent.
  • Mihnea Vasiliu l-a inlocuit pe Marius Hagger in pozitia de general manager, in noiembrie. Cu Vasiliu la carma, Ringier a preluat licenta pentru publicatia Joy si, drept urmare "el a preluat controlul asupra pietei romanesti de reviste pe segmentul pocket glossy".

Pentru 2011, Ringier se asteapta la o imbunatatire usoara a situatiei generale din Romania, potrivit unui comunicat de presa.

La nivel international, Ringier a inregistrat un profit net de 61,8 milioane de franci elvetieni si venituri totale de 1,263 miliarde de franci elvetieni, in scadere usoara fata de 2009 (1,29 miliarde). Potrivit unui comunicat de presa al companiei, veniturile au inregistrat o crestere mai mare in afacerile din domeniul digital (10,3% din totalul vanzarilor).