News International, editorul tabloidului britanic News of the World (NoW), aflat in centrul unui scandal fara precedent pentru piratarea mesageriilor telefoanelor mobile ale vedetelor, si-a cerut "scuze fara rezerve" pentru aceste "comportamente ale trecutului", declarandu-se dispus sa acorde compensatii de pana la 22 de milioane de euro victimelor sale, relateaza AFP.

Scandalul a izbucnit in 2005. News of the World, cel mai mare tabloid duminical, detinut de magnatul australo-american Rupert Murdoch, este acuzat ca a interceptat mesaje vocale destinate familiei regale, liderilor politici si starurilor.

Intr-un comunicat, editorul isi exprima "regretele sincere" pentru aceste "comportamente ale trecutului" si afirma ca a cerut avocatilor sai sa reflecteze la indemnizatii pentru cei care au formulat "plangeri legitime".

Aceasta declaratie vine dupa ce sute de personalitati implicate au adus acest dosar in fata inaltei curti de justitie.

News International precizeaza in schimb ca va continua sa conteste acuzatiile pe care le considera nefondate.

Acest scandal este stanjenitor pentru grupul lui Rupert Murdoch News Corporation, in momentul in care incearca sa preia controlul total asupra BSkyB, spre nemultumirea concurentilor sai britanici.

Dosarul a determinat demisia, in ianuarie, a directorului de comunicare al premierului David Cameron, Andy Coulson, care era redactor sef al tabloidului in perioada interceptarii mesajelor.

A antrenat si o pedepasa cu inchisoarea, in 2007, pentru fostul redactor insarcinat cu acoperirea activitatilor familiei regale.

Politia a procedat in aceasta saptamana la doua noi arestari, un fost redactor sef adjunct al tabolidului si seful echipei de reporteri.